اثر سانتریفیوژ گرادیان ترکیبی بر جداسازی اسپرم های X- و Y- و یکپارچگی کروماتین

پیام:
چکیده:
مقدمه
با استفاده از روش های مختلف شستشوی اسپرم، می توان آن ها را با توجه به اندازه، تحرک، دانسیته، محتوای کروموزومی، نشانه های سطح سلولی و بار الکتریکی از هم جدا کرد. این روش ها همچنین اسپرم های با نقائص کروموزومی را کاهش می دهند و آن ها را قبل ازاستفاده در تکنیک های کمک باروری غربال می کنند.
هدف
دراین مطالعه روش های گرادیان ساده آلبومین و پیوراسپرم و روش ترکیبی آن ها(alb/PureSperm) به منظور تعیین جنسیت و یکپارچگی کروماتین با استفاده از روش هیبریداسیون در جای فلورسانس (FISH) و کرومومایسین A3 مقایسه و ارزیابی شده است.
مواد و روش ها
30 نمونه مایع منی طبیعی با روش های پیوراسپرم، گرادیان آلبومین وترکیب این دو روش(alb/PureSperm) آماده شدند. سپس تمام نمونه ها توسط FISH و کرومومایسین A3 رنگ آمیزی ونتایج با نرم افزار SPSS 11.5 و آزمون کروسکال والیس ارزیابی گردیدند.
نتایج
نسبت اسپرم های حاوی X در روش پیوراسپرم (5/67±47/58) و اسپرم های حاوی Y در روش گرادیان آلبومین (3/83±46/13) کمی نسبت به نمونه های نرمال (1:1) بیشتر بود، اما تفاوت معنی داری در نسبت اسپرم های حاوی X یا Y در بین سه روش ذکر شده وجود نداشت. روش گرادیان آلبومین در مقایسه با پیوراسپرم و روش ترکیبی، اسپرم های غیرطبیعی بیشتری را حذف نمود.
نتیجه گیری
روش جداسازی معمول مانند آلبومین و پیوراسپرم به میزان کم اسپرم های X و Y را از هم جدا می کنند، اما این جداسازی به اندازه ای نیست که کاربرد بالینی داشته باشد. همچنین روش ترکیبی(alb/PureSperm) هیچ مزیتی برای ارزیابی نسبت جنسیتی و یا یکپارچگی کروماتین در مقایسه با روش گرادیان ساده ندارد.
زبان:
انگلیسی
در صفحه:
435
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1036501