اثر لیزر کم توان در پیشگیری و درمان موکوزیت ناشی از شیمی درمانی و رادیوتراپی

پیام:
چکیده:
مقدمه
موکوزیت دهانی یکی از عوارض شایع شیمی درمانی و رادیوتراپی بیماری های بدخیم است. این عارضه مشکلات جدی برای بیمار ایجاد می کند. تلاش های زیادی برای یافتن روشی مناسب برای پیشگیری و درمان موکوزیت انجام شده است. برخی از این روش ها عبارتند از: استفاده از استروئیدها، ایمنوگلوبولین ها، دهانشویه کلروهگزیدین، ویتامین E و... اما هیچکدام از این روش ها کاملا موثر نبوده اند. یکی از این روش ها که ممکن است در درمان موکوزیت موثر باشد استفاده از لیزر کم توان است. هدف از انجام این مطالعه، گردآوری مقالات مرتبط با کاربرد لیزر در پیشگیری و درمان موکوزیت ناشی از شیمی درمانی و رادیوتراپی می باشد.
روش بررسی
در این مطالعه سعی شده است با بررسی متون موجود در این زمینه در سایت های PubMed، Science Direct Google Scholar به توضیح نقش لیزر در کاهش شدت و درد موکوزیت ناشی از شیمی درمانی و رادیوتراپی به صورت گسترده ای پرداخته شود.
یافته ها
در کل 30 مقاله مرتبط با این موضوع در این رابطه مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج مطالعات موجود لیزر کم توان باعث افزایش فعالیت سلولی حین ترمیم زخم می شود و هم چنین ساخت کلاژن افزایش پیدا می کند وبدین ترتیب روند التهاب کاهش می یابد. استفاده از لیزر کم توان درمان سریع و موثر موکوزیت را باعث می شود و موجب کاهش درد آن می شود. نشان داده شده است که لیزر کم توان بخوبی توسط بیماران تحمل می شود و کیفیت زندگی بیماران را حین درمان افزایش می دهد. در مورد پیشگیری از موکوزیت در بیماران با پیوند مغز استخوان نیز مطالعاتی انجام شده است و به این نتیجه رسیدند که لیزر کم توان در پیشگیری از موکوزیت دهانی کودکان با پیوند مغز استخوان مفید است.
نتیجه گیری
با توجه به شواهد موجود ٬ لیزر کم توان یک تکنیک غیرمهاجم است که به نظر می رسد کاربرد آن موجب رهایی از درد و کاهش شدت موکوزیت دهانی می گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
39 تا 40
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1038434