بررسی میزان ریزمغذی فرمولاهای روده ای موجود در ایران و مکملهای پیشنهادی بر اساس کالری دریافتی

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
بیمارانی که به هر دلیلی قادر به مصرف مواد غذایی نیستند، نیاز به فرمولاهای روده ای به عنوان مکمل دارند. حال سوال اینجاست که فرمولاهای موجود، چه میزانی از ریزمغذی های مختلف را شامل می شوند، چه کمبودهایی دارند و لازم است چه مکملهایی همراه آنها تجویز شود. مطالعه حاضر، علاوه بر بررسی کفایت میزان ریزمغذی های موجود در فرمولاها در سال 1390، پروتکل هایی را به منظور تکمیل انواع فرمولاهای صنعتی در سطوح مختلف کالری، با استفاده از انواع مکملهای ویتامینی و مینرالی، با توجه به میزان DRI و با حداقل هزینه، ارائه می دهد.
مواد و روش ها
مطالعه حاضر به روش توصیفی انجام گرفت. فرمولاهای روده ای مورد بررسی عبارت بودند از: انترامیل دیابتی، HN و استاندارد، نوتریکامپ استاندارد، انرژی، Fiber D و Intensive و Ensure. ابتدا میزان ریزمغذی ها در 100 کالری از این فرمولاها بر اساس بروشور این محصولات محاسبه شد. سپس حداقل کالری لازم به منظور تامین DRI برای هر یک از این مواد مغذی محاسبه شد. سپس مکملهایی که قادر به برطرف کردن کمبود مواد مغذی در هر یک از سطوح کالری باشند و در عین حال، مقدار مواد مغذی را از میزان UL بالاتر نبرند در نظر گرفته شدند.
یافته ها
هشت نوع از فرمولاهای روده ای موجود در ایران مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین کمبود ریزمغذی ها مربوط به سدیم، پتاسیم، ویتامین D، منگنز، منیزیم، ویتامین K و فلوئور بود و کمترین کمبودها مربوط به ویتامین های گروه B، A و E بود. بیشترین مکملهایی که مورد استفاده قرار گرفته است، مولتی ویتامین Centrum، آمپول ویتامین K، قرص کلسیم دی، نمک، ویال های سولفات منیزیم، کلرید پتاسیم و نیز چای است.
نتیجه گیری
فرمولاهای روده ای موجود در ایران، از نظر تامین ریزمغذی ها در سطوح مختلف کالری دریافتی، با کاستی های فراوانی رو به رو هستند؛ چرا که ممکن است میزان کالری تخمین زده شده برای هر بیمار، کمتر از میزان کالری لازم برای تامین این مواد مغذی باشد. لذا مصرف این فرمولاها بدون استفاده از مکملهای مناسب با نگرانی همراه است. لذا بررسی علل و انجام اقدامات لازم جهت تکمیل این فرمولاها توصیه می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
183
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1102103 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)