تاثیر تجسم هدایت شده بر درد اعمال جراحی ارتوپدی در بیماران ترومایی

پیام:
چکیده:
اهداف
استفاده از داروهای ضد درد، به ویژه مخدر عوارض زیادی دارند و ترکیب روش های غیردارویی با داروها می تواند موثرترین راه تسکین درد باشد. یکی از روش های غیردارویی، تجسم هدایت شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تجسم هدایت شده بر درد جراحی ارتوپدی در بیماران ترومایی انجام شد.
روش ها
این کارآزمایی بالینی دوگروهه در سال 1389 در بیماران ترومایی مراجعه کننده به بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد انجام شد. 74 بیمار به صورت غیرتصادفی آسان انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها پرسش نامه درد مک گیل، مقیاس عددی درد و پرسش نامه توانایی تجسم بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون های T مستقل، مجذور کای، دقیق فیشر، من- ویتنی، آنالیز واریانس با مقادیر تکراری، همبستگی فریدمن و آنالیز واریانس دوطرفه انجام شد.
یافته ها
نمره کلی درد و کیفیت درد در روز سوم بعد از عمل تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه داشت (0001/0=p). نمره تجسم با شدت درد و طول مدت درد ارتباط آماری معنی داری نداشت ولی با کیفیت درد همبستگی معنی داری داشت (009/0=p؛ 423/0-=r). اختلاف آماری معنی داری بین نمره کلی درد از 3 روز قبل از عمل تا 3 روز بعد از عمل، در روزهای مختلف قبل و بعد از عمل و بین شدت درد در روزهای مختلف قبل و بعد از عمل، درون هر 2 گروه کنترل و مداخله مشاهده شد.
نتیجه گیری
تجسم هدایت شده موجب کاهش نمره کلی درد، مدت درد و بهبود کیفیت درد در روز سوم پس از عمل بیماران دارای شکستگی می شود، اما بر شدت درد تاثیری ندارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
117 تا 122
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1141663 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)