بررسی رابطه بین مدت زمان کار روزانه با پایانه های نمایشگرهای دیداری (VDT) و اختلالات خواب در کارکنان بانک شهر سنندج در سال 1390

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
پایانه های نمایشگرهای دیداری (VDT)، تجهیزات استاندارد در بسیاری از دفاتر اداری می باشند که استفاده از آنها می تواند باعث افزایش خطر شرایط ناگوار مرتبط با بینایی، سیستم اسکلتی- عضلانی و بهداشت روانی از جمله بی خوابی گردد. ما در این مطالعه رابطه بین مدت زمان کار روزانه با پایانه های نمایشگرهای دیداری (VDT) و مشکلات خواب در کارکنان بانک شهر سنندج را، بررسی کردیم.
روش بررسی
در این مطالعه توصیفی- تحلیلی (مقطعی)، تعداد 382 نفر بصورت تصادفی از کارمندان بانک های شهر سنندج که با رایانه کار می کردند و دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، انتخاب و اطلاعات دموگرافیک، کیفیت خواب و استرس بوسیله پرسشنامه های اختصاصی جمع آوری گردید.داده ها با نرم افزار آماری SPSS 15 و«آزمون های آماری کای دو» و «تی مستقل» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
طبق نتایج بدست آمده از این مطالعه مدت زمان کار روزانه با پایانه های نمایشگرهای دیداری (VDT) تاثیر معناداری بر کیفیت خواب کارکنانی که بیش از 6 ساعت در روز با این پایانه ها کار می کنند، داشته است (001/0 >P).
نتیجه گیری
به منظور حفاظت کارکنان از اثرات نامطلوب کار با VDT توصیه می شود مدت زمان کار در روز به کمتر از 6 ساعت کاهش یابد و زمان های کار-استراحت در شیفت کاری پیش بینی شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
86 تا 92
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1175886