اختلالات همراه و عوامل خطرزای بی اختیاری ادراری در زنان

پیام:
چکیده:
زمینه وهدف
بی اختیاری ادراری یکی از انواع اختلالات کف لگن و عارضه ای بهداشتی است که کیفیت زندگی فرد مبتلا را تحت الشعاع قرار می دهد. بارداری و زایمان طبیعی به عنوان مهمترین عوامل خطرزای آن مطرح شده اند ولی کمتر به سایر اختلالات همراه آن از جمله بی اختیاری آنال و ارتباط این اختلالات با سطح عملکر د عضلات کف لگن پرداخته شده است. هدف این پژوهش بررسی وضعیت سایر اختلالات کف لگن همراه با بی اختیاری ادراری و عوامل خطرزای آنها در زنان بود.
روش کار
در مجموع 256 نفر (166زن مبتلا به بی اختیاری ادراری و90 زن بدون این عارضه به ترتیب با دامنه سنی 70-26 و 64-20 سال) با روش نمونه گیری غیرتصادفی متوالی در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی شرکت کردند. پس از اخذ اطلاعات جمعیت شناختی و تکمیل پرسشنامه مربوط به اختلالات همراه، بررسی بالینی شامل ارزیابی میزان سفتی واژن، قدرت و استقامت عضلات کف لگن و اندازه گیری طول جسم پرینه انجام شد. از نرم افزار آماری SPSS 16 و آزمون های کولموگروف – اسمیرنف، تی مستقل، مجذور کای وپیرسون برای تحلیل داده ها استفاده و مقادیر 05/0 p< به عنوان سطح معنی دار پذیرفته شد.
نتایج
میانگین سن، تعداد زایمان، شاخص توده بدنی، شیوع بی اختیاری مقعدی و یبوست در گروه زنان مبتلا به بی اختیاری ادراری بیش از گروه زنان بدون این عارضه بود ولی سن اولین زایمان در گروه بیماران کمتر از گروه زنان بدون بی اختیاری ادراری بود (05/0 p<). میزان سفتی واژن، قدرت و استقامت عضلات کف لگن در بیماران از گروه زنان بدون بی اختیاری ادراری کمتر بود (05/0 p<).
نتیجه گیری
با توجه به شیوع بالای سایر اختلالات کف لگن از جمله یبوست در زنان مبتلا به بی اختیاری ادراری، ضمن توصیه بر انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و سبب شناسی، بر اتخاذ نگرش چند تخصصی در ارایه خدمات بهداشتی – درمانی به این بیماران تاکید می شود..
زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 63
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1193785 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)