بررسی فقهی پیوند تخمدان و بیضه

نویسنده:
پیام:
چکیده:
در سال های اخیر دانش پزشکی پیشرفت های قابل توجهی داشته که از آن جمله، درمان بیماری های مربوط به ناباروری است. گاه پزشک، علت ناباروری زوجین را در ارتباط با تخمدان یا بیضه می داند که برای درمان، روش پیوند آن پیشنهاد می شود. از آن جایی که زنان دارای دو تخمدان و نیز مردان دارای دو بیضه هستند؛ می توان – همانند پیوند کلیه – از افراد، در زمان حیات یا اشخاص مبتلا به مرگ مغزی از این عضو جهت پیوند استفاده کرد که البته استفاده از این روش در علم پزشکی هنوز به صورت کاربردی تبدیل نشده است.
در این میان مسائل فقهی پیرامون حرمت یا حلیت پیوند و گرفتن عضو از شخص زنده یا فرد مبتلا به مرگ مغزی و نیز نسب کودک پدیدآمده از پیوند تخمدان و بیضه، مطرح می شود.
نتایج نشان می دهد که زوجین نابارور می توانند با استفاده از روش پیوند تخمدان و بیضه از مزایای داشتن تخمدان و بیضه سالم برخوردار شوند که یکی از مهم ترین فواید آن، داشتن فرزندانی است که نسبشان به آنها بازمی گردد. زیرا پس از پیوند، عضو الحاقی به منزله ی عضو اصلی بدن گیرنده ی عضو، محسوب می شود. بنابراین از آن جایی که پس از پیوند تخمدان یا بیضه، تخمک یا اسپرم در بدن آنها ایجاد می شود؛ نسب کودک پدیدآمده از پیوند تخمدان و بیضه به زوج ها ملحق می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
169
لینک کوتاه:
magiran.com/p1198430 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!