نارسایی قلب، پیامد و فاکتورهای مرتبط و پیش بینی کننده آن در ایران

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
نارسایی قلب یک چالش جدی در بهداشت عمومی و نظام سلامت است. ارزیابی، پایش مرگ و میر و عوامل مرتبط با آن یکی از ضرورت های اساسی در برنامه های درمانی و نظام سلامت است. این مطالعه با هدف تعیین بروز نارسایی قلب و فاکتورهای مرتبط با آن در ایران اجرا شد.
مواد و روش ها
در این مطالعه دو نوع طراحی مستقل شامل تحلیل کوهورت و مورد شاهد لانه گزیده انجام گردید. 1691 بیمار مبتلا به نارسایی قلب به عنوان گروه مورد به صورت سرشماری و 6464 بیمار بدون نارسایی قلب به عنوان گروه کنترل به صورت تصادفی از بیماران ثبت شده در سامانه ملی ثبت سکته قلبی در ایران در سال 2012 تحلیل قرار گرفتند. از رگرسیون لجستیک شرطی و رگرسیون کاکس برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها
میزان بروز نارسایی قلب در یک صد شخص سال و حدود اطمینان 95 درصد (5/8-7/7: 1/8) بود. نارسایی قلبی در زنان (4/9-9/7: 6/8) بیش تر از مردان(3/8-5/7: 9/7) بود. بیش ترین میزان بروز در استان های خوزستان و گیلان با 05/9 و 5/7 در یک صد شخص سال و کم ترین بروز در استان های زنجان، کهگیلویه و بویر احمد با 47/0 در یک صد شخص سال دیده شد. مهم ترین تعیین کننده های مرگ در بیماران مبتلا به نارسایی قلب، سکته قلبی با بالا رفتن قطعه s، فیبریلاسیون دهلیزی، جراحی عروق قلب و تاکیکاردی بطنی بود. سن، سکته مغزی، دیابت نوع دو، فشارخون بالا و ابتلا به بیماری در فصل سرما تعیین کننده های بروز نارسایی قلب بودند.
استنتاج
یافته های مطالعه ما نشان داد توزیع نارسایی قلب در استان های ایران متفاوت بود. در این مطالعه با تعیین مهم ترین فاکتورهای مرتبط با بروز نارسایی قلب و مرگ ناشی از آن زمینه برای برنامه ریزی و مراقبت نارسایی قلب فراهم گردید.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
180 تا 188
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1349536 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)