سنجش افکار شهروندی (مادران) در خصوص مدیریت پسماند جهت تدوین شیوه های مناسب آموزشی

پیام:
چکیده:
مقدمه
امروزه مدیریت مواد زاید یکی از مهم ترین دغدغه های جوامع بشری می باشد و مردم به عنوان تشکیل دهندگان اولین حلقه زنجیره تولید مواد زاید با آگاهی و نگرش صحیح نسبت به این موضوع، می توانند موجب عملکرد صحیح تر و مدیریت کارآمدتر این معضل گردند. این پژوهش با هدف بررسی آگاهی، نگرش، عملکرد و نیازهای آموزشی مادران شهر اراک در زمینه مدیریت مواد زاید تدوین و اجرا گردید.
روش کار
مطالعه حاضر به صورت مقطعی تحلیلی روی 1215 خانوار شهر اراک در سال 1390 صورت گرفت. نمونه گیری به صورت خوشه ایدر سطح شهر (سه منطقه شهرداری) انجام شد و از خانوارهای مختلف شهر اراک پرسشنامه آگاهی، نگرش، عملکرد و منابع آموزشی مناسب در خصوص مدیریت صحیح پسماندها سنجیده شد. در نهایت داده ها با استفاده آزمون های آماری تجزیه تحلیل شدند.
یافته ها
میانگین نمره آگاهی مادران 2/3 ± 5/8 (از 8 امتیاز) بود که متوسط به بالا ارزیابی شد. میانگین نمره نگرش 7/8 ± 26/1 (از 35 امتیاز) بود که حاکی از نگرش مثبت افراد بود. 35% با بیشترین فراوانی معتقد بودند که زباله ها بهتر است بین ساعت 11-10 شب جمع آوری شود. بین سطح آگاهی با شغل و همچنین سطح تحصیلات رابطه معنادار مشاهده گردید (p<0.05).
70% افراد هر سه منطقه معتقد به استفاده مجدد از زباله بودند و 89/9% نیز موافق جمع آوری جداگانه زباله بودند (0/01= p). از نظر روش های آموزشی موثر بین مناطق سه گانه شهرداری اختلاف معنادار مشاهده شد (0/00= p).
نتیجه گیری
با توجه به این که آگاهی مادران در رابطه با موضوع مورد بررسی به نسبت مناسب بود، بایستی این موضوع را که چه عواملی باعث شده است افراد از عملکرد پایینی برخوردار باشند، مورد توجه قرار داد. همچنین آموزش حضوری از طریق مراکز بهداشتی درمانی محله های شهر و همچنین رابطین بهداشت در کنار آموزش های رسانه های جمعی ضروری می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
184 تا 191
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1360497