بررسی اثر ضد قارچی عصاره برگ درخت گردو (Juglans regia L.) بر قارچ مالاسزیافورفور در شرایط آزمایشگاهی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
قارچ مالاسزیا فورفور عامل بیماری پیتیریازیس ورسیکالر می باشد. ترکیبات فنولی موجود در برگ درخت گردو دارای خاصیت ضد میکروبی می باشند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی برگ درخت گردو بر قارچ مالاسزیا فورفور در شرایط آزمایشگاهی است.
روش بررسی
از برگ گردو به روش تقطیر ساده و روتاری عصاره های آبی و الکلی تهیه و سپس اثرات ضد قارچی این عصاره ها بر مالاسزیا فورفور در آزمایشگاه به روش های دیسک و چاهک مطالعه و سپس حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی ((MFC آنها تعیین شد. نرم افزارSPSS18 و آزمون های آماری آنالیز واریانس دو طرفه و ونی Bonferroni)) جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها
بیشترین قطر هاله ممانعت از رشد برای عصاره آبی، اتانولی و متانولی به ترتیب 30، 66/ 28 و 33/ 46 میلی متر بود که در غلظت 110 میلی گرم در میلی لیتر مشاهده شد. MIC عصاره آبی بر مالاسزیا فورفور برابر با 103×25 میلی گرم در میلی لیتر و MFC آن 104×5 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد. MIC و MFC عصاره اتانولی برگ گردو نیز به ترتیب برابر با 6250 و 102×125 میلی گرم در میلی لیتر بودند. همچنین MIC وMFC عصاره متانولی به ترتیب برابر با 103× 25 و 103×5 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شدند. نتایج آماری نشان داد که عصاره های مختلف تاثیر متفاوتی بر قطر هاله عدم رشد داشتند و با افزایش غلظت عصاره، قطر هاله عدم رشد نیز افزایش یافت (05/ 0> p).
نتیجه گیری
بنابر نتایج بدست آمده می توان احتمال داد که در آینده بتوان از عصاره های برگ درخت گردو برای درمان بیماری های ناشی از قارچ مالاسزیا فورفور استفاده نمود.
زبان:
فارسی
صفحات:
30 تا 39
لینک کوتاه:
https://magiran.com/p1385574