تهیه نانوالیاف کیتوسان حاوی عصاره حنا و بررسی خواص آنتی باکتریالی و زیست سازگاری آن

پیام:
چکیده:
مقدمه و هدف
گیاه حنا دارای خواصی منحصربه فرد است و از دیرباز به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می شده است. در این طرح، نانوالیاف پلیمری کامپوزیتی از کیتوسان، پلی اتیلن اکسید و عصاره حنا برای تهیه پوشش زخم به کمک فرایند الکتروریسی مورد مطالعه قرارگرفت.
مواد و روش ها
نانوالیاف های پلیمری به کمک روش الکتروریسی تهیه شدند. به منظور بررسی اثر حنا روی خواص نانوالیاف تهیه شده، نانوالیاف های مختلف در حضور و عدم حضور عصاره حنا تهیه شدند. مورفولوژی و قطر نانوالیاف های الکتروریسی شده با کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی و اندازه قطر متوسط نانوالیاف ها با استفاده از نرم افزار Image J معین شد.
نتایج
مولفه های مختلف موثر روی کیفیت نانوالیاف ها، بررسی و بهینه شدند. شرایط بهینه برای تهیه نانوالیاف با قطرکمتر از 100 نانومتر عبارت اند از: ولتاژ 20 کیلوولت؛ دبی خروجی 5/ 0 میلی لیتربرساعت؛ فاصله سر نازل تا جمع کننده، 10 سانتی متر و نسبت وزنی کیتوسان به پلی اتیلن اکسید برابر با 9/ 0. قطر متوسط نانوالیاف تهیه شده در شرایط بهینه، برابر 95 نانومتر به دست آمد.
نتیجه گیری
نتایج به دست آمده نشان داندد که نمونه های حاوی عصاره حنا، پایداری خوبی دارند؛ به علاوه با افزایش درصد حنا در ساختار نانوالیاف، تخریب پذیری و میزان جذب آب افزایش می یابد. با توجه به نتایج حاصل به نظرمی رسد که داربست کیتوسان/پلی اتیلن اکسید حاوی 1 درصد عصاره حنا، انتخابی مناسب به عنوان پوشش زخم بوده، موجب تسهیل فرایند ترمیم زخم می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
59 تا 70
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1418136