حذف سیانید به وسیله پوسته تخم مرغ به عنوان جاذب ارزان قیمت

پیام:
چکیده:
مقدمه
یون سیانید از رادیکال کربن-نیتروژن تشکیل شده که ترکیب بسیار سمی و خطرناک برای سلامتی انسان و سایر ارگانیسم ها محسوب می گردد. در این مطالعه کارایی پوست تخم مرغ در حذف سیانید از محیط های آبی مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار
در این مطالعه تجربی،قابلیت پوست تخم مرغ جهت جذب سیانید مورد ارزیابی قرار گرفت. در هرمرحله از آزمایشات، 100 میلی لیتر از محلول سیانید با غلظت اولیه ی مشخص و PH معین در دستگاه شیکر-انکوباتور شیک داده شد. تاثیر پارامتر های مختلف،(3-11)PH، زمان واکنش (5-60دقیقه)،غلظت اولیه سیانید (50-150 میلی گرم در لیتر) و دوز جاذب (25/0-2 گرم) مورد بررسی قرار گرفت. ساختار شیمیایی جاذب توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی ساخت شرکت فیلیپس مدل XL-30 و همچنین آنالیز EDX صورت گرفت. مساحت سطح ویژه و پورسایز پوست تخم مرغ با ایزوترم BET و BJH مورد سنجش قرار گرفت.غلظت قبل و بعد از انجام فر آیند جذب توسط روش تیتراسیون ذکر شده در استاندارد متد اندازه گیری شد.
یافته ها
آنالیز پوسته تخم مرغ با روش EDX نشان داد که بخش عمدتا از کلسیم تشکیل شده است و سایر ترکیبات آن شامل منیزیم، آهن، آلومینیم و سیلیکات است. نتایج آزمایش بیانگر آن است که بالاترین راندمان جذب سیانید در 11=PH، میزان دوز جذبی برابر 5/0 گرم، زمان تماس 40 دقیقه و غلظت اولیه سیانید برابر 50 میلی گرم در لیتر رخ می دهد. بررسی سینتیک جذب نشان داد که از سینتیک جذب شبه درجه دو تبعیت می کند. ایزوترم جذب سیانید در پوسته تخم مرغ نیز از مدل لانگمویر تبعیت می کند.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج، پوسته تخم مرغ به عنوان مواد زائد، یک جاذب با راندمان بالا و هزینه کم گزینه مناسب برای حذف سیانید از فاضلاب صنعتی می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
52 تا 59
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1429654