عوامل مرتبط با اعتیاد به پیامک و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم، سال 1393
اعتیاد به پیامک به عنوان یک اختلال و آسیب روان شناختی ناشی از تکنولوژی معاصر مورد توجه روان شناسان، جامعه شناسان و علمای تعلیم و تربیت قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین اعتیاد به پیامک و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شد.
پژوهش حاضر به صورت توصیفی - مقطعی بر روی 300 دانشجو دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از پرسشنامه استاندارد اعتیاد به پیامک Igarashia و افسردگی Beck انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آزمون های آمار استنباطی تی مستقل، واریانس و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری، p<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
در این مطالعه، 9/ 89% نمونه های مورد پژوهش در گروه سنی 22-18 سال، 3/71% دختر، 2/ 86% مجرد و 4 /63% بومی بودند. 1 /28% دانشجویان اعتیاد به پیامک داشتند و بین افسردگی و اعتیاد به پیامک در دانشجویان، همبستگی معنی داری یافت نشد (p<0.05) (r=0.024).
با توجه به نتایج این مطالعه، جای دارد پدیده اعتیاد به پیامک در دانشجویان بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مسئولین در زمینه فرهنگ سازی مناسب و آموزش صحیح استفاده از تلفن همراه در دانشگاه برنامه ریزی کنند.
-
مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری توام با خودشفقت گری همراه با فعالیت های شناختی حرکتی و مداخله شناختی حرکتی تنها، بر بخشودگی و خود شفقت گری سالمندان
آناهیتا کاشمری، فاطمه شهابی زاده*، قاسم آهی، علیرضا محمودی اد
Health, Spirituality and Medical Ethics، -
بررسی همبستگی افسردگی، اضطراب و استرس با تاب آوری در دانشجویان پرستاری و مامایی علوم پزشکی قم در طول بحران کرونا
حانیه رستگاری فر، زهره خلجی نیا*، پریسا طباطبایی جعفری،
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، فروردین 1402