بررسی وضعیت مدیریت پسماند واحدهای صنعتی شهرستان رامسر در سال 1394: مطالعه موردی

پیام:
چکیده:
مقدمه
با توسعه و پیشرفت صنایع میزان زیادی مواد زائد صنعتی تولید می شود که دفع کنترل نشده آن می تواند منجر به مخاطرات جبران ناپذیر زیست محیطی و بهداشتی گردد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت مدیریت پسماند تولیدی صنایع موجود در شهرستان رامسر انجام شده است.
روش کار
این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1394 جهت تعیین وضعیت فعلی مدیریت پسماند همه صنایع (کوچک، متوسط و بزرگ) فعال در شهر رامسر انجام شده است. از پرسشنامه خود اظهاری پسماند تولیدی سازمان محیط زیست با اعمال برخی اصلاحات (بر حسب نیاز) جهت تعیین کمیت، کیفیت و مدیریت موجود پسماندها استفاد گردید. در این مطالعه همه واحدها (32 واحد) جزء جامعه پژوهش در نظر گرفته شدند و به صورت مراجعه حضوری و تکمیل پرسشنامه انجام شد. بر اساس صنایع موجود در شهر رامسر و برای سهولت اجرایی جامعه پژوهش به 5 دسته صنایع غذایی، صنایع چوب و کاغذ، محصولات بهداشتی، صنایع پلاستیکی و صنایع کانی غیر فلزی تقسیم بندی شدند.
نتایج
تعداد 32 واحد صنعتی در شهرستان رامسر فعال می باشد. این صنایع در دسته های صنایع غذایی(31درصد)، صنایع چوب(31درصد)، صنایع محصولات بهداشتی(12/3درصد)، صنایع پلاستیک سازی(12درصد) و صنایع کانی غیرفلزی (21درصد) می باشند. میزان پسماند تولیدی از واحد صنعتی ton/month 227/58 معادل  ton/year 488/698 می باشد. هیچ یک از واحدهای صنعتی دارای روش مدیریت بهداشتی و گواهینامه ایزو 14000نمی باشند. فقط 28 درصد واحدهای صنعتی مورد بررسی دارای روش بازیافت هستند.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج موجود اولین قدم برای استقرار یک سیستم مدیریتی، ایجاد شهرک صنعتی می باشد. تقریبا نزدیک به نیمی از مواد زائد قابلیت بازیافت و استفاده مجدد را دارند. سایر مواد دیگر را می توان به صورت کود و یا خوراک دام استفاده نمود. با تعامل بین سازمان صنایع و معادن و محیط زیست می توان گام های اساسی در جهت تقلیل آثار سوئ زیست محیطی برداشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
46
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1499121