ریسک بتا: شواهدی از تئوری چشم انداز
نویسنده:
چکیده:
مطابق با تئوری چشم انداز، سرمایه گذاران رفتار متفاوتی در منطقه سود و زیان دارند و در نتیجه رفتار معاملاتی آن ها در زمان های صعودی و نزولی بازار متفاوت است. در این مطالعه با استفاده از مدل رگرسیون 1393- چارکی (در چارک های مختلف) و مدل رگرسیون خطی، بتای 180 شرکت در دوره زمانی 1392 برآورد شد. نتایج نشان می دهد ریسک کل (انحراف معیار) سهام در چارک های بالاتر افزایش می یابد، و بتای سهام در چارک های مختلف تغییر می کند و با حرکت از چارک 0،25 به چارک 0،75 ، ریسک سیستماتیک (بتا) به طور معناداری افزایش می یابد.همچنین، مدل های خطی و مدل های چارکی نشان می دهد واریانس غیرمنتظره لااقل به میزان واریانس مورد انتظار، می تواند بازده مازاد را توضیح دهد. نتایج این تحقیق را می توان با بینش مالی کلاسیک و مالی رفتاری تفسیر کرد. در حوزه مالی کلاسیک، رابطه مستقیم بین ریسک و بازده در چارک های بالاتر سازگار با رشد بلندمدت اقتصاد است، علاوه بر این، رابطه معکوس در چارک های پایین تر، به معنای ایجاد عدم اطمینان بیشتر و در نتیجه کاهش بازدهی است. در حوزه مالی رفتاری، رفتار وابسته به الگوی ضرایب شیب، با پیش بینی تئوری چشم انداز از رفتار سرمایه گذاران پیرامون نقطه مرجع (چارک میانه) سازگار است.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 36
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1518775
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
طراحی و برنامه ریزی شبکه زنجیره تامین بایواتانول با رویکرد ترکیبی بهینه سازی استوار داده محور تحت مجموعه های عدم اطمینان گسسته
فرزانه منصوری موصلو، مقصود امیری*، محمدتقی تقووی فرد، مصطفی حاجی آقائی کشتلی
نشریه تصمیم گیری و تحقیق در عملیات، تابستان 1403 -
ارایه یک رویکرد برنامه ریزی امکانی استوار چندهدفه برای طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار و قابل اطمینان (مطالعه موردی: صنعت آلومینیوم)
سجاد امیریان*، مقصود امیری، محمد تقی تقووی فرد
نشریه تصمیم گیری و تحقیق در عملیات، تابستان 1403