بررسی تاثیر استرس شغلی بر سلامت عمومی و عملکرد شغلی کارکنان مراقبت پرواز

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
نیروی انسانی موثر، عامل اصلی تداوم، موفقیت و تحقق اهداف سازمان است.در محیط سازمان، عامل انسانی در معرض فشارهای عصبی و روانی گوناگونی قرار دارد. در حقیقت استرس با بسیاری از بیماری های جسمی و روانی ارتباط داشته، یا در ایجاد، تحول و گسترش آن نقش داشته و باعث کاهش سلامت عمومی کارکنان، نیروی ابتکار و خلاقیت و تلاش افراد می شود. به همین دلیل مطالعه استرس هم در زمینه سلامت کارکنان و بهداشت روانی و هم در بررسی عملکرد افراد در سازمان ها دارای اهمیت است. در همین راستا، هدف این پژوهش بررسی تاثیر استرس شغلی بر سلامت عمومی و عملکرد شغلی کارکنان مراقبت پرواز است.
روش بررسی
این پژوهش یک پژوهشی مقطعی و از نوع توصیفی- همبستگی است جامعه آماری پژوهش کارکنان مراقبت پرواز مستقر در تهران می باشند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 103 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده های بخش استرس شغلی، از پرسشنامه استرس شغلی فیلیپ ال رایس (1992) ، جهت جمع آوری داده های بخش سلامت کارکنان از پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و هیلیر و از پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون برای گردآوری داده های بخش عملکرد شغلی استفاده شده است.جهت تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS 19 و رگرسیون چندگانه هم زمان با مراحل چهارگانه بارون و کنی(1986) استفاده شده است.
یافته ها
نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین استرس ناشی از محیط کار با عملکرد شغلی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. بدین معنی که با افزایش استرس شغلی عملکرد شغلی کاهش می یابد .همچنین سلامت عمومی نقش واسطه ای در رابطه با استرس ناشی از محیط کار و عملکرد شغلی دارد.
نتیجه گیری
بر اساس نتایج تحقیق که موید تاثیر منفی استرس بر عملکرد شغلی و همچنین نقش واسطه ای سلامت عمومی در رابطه بین استرس و عملکرد شغلی در کارکنان مراقبت پرواز است اجرای برنامه ای جامع در خصوص مدیریت استرس کارکنان، ارتقاء سلامت عمومی به همراه رسیدگی به وضعیت ارتقا و امنیت شغلی و فراهم کردن امکانات مشارکت آن ها در تصمیم گیری ها، با هدف بهبود عملکرد کارکنان ضروری بوده و بایستی در اولویت قرار گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
47
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1534147 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)