بررسی موانع موجود در تهیه، اجرا و کاربرد یافته های پژوهشی از دیدگاه اعضای هیات علمی و کارشناسان فعال در حوزه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
پژوهش از عناصر کلیدی در توسعه ی هر کشور است و در صورتی که به درستی به آن پرداخته نشود، موجب اتلاف منابع مادی و انسانی خواهد شد. این مطالعه با هدف تعیین موانع موجود بر کاربست پژوهش از دیدگاه فعالان حوزه ی پژوهش اجرا گردید.
روش بررسی
مطالعه ی مقطعی حاضر در سال 1393 بر روی 102 نفر از افراد فعال در حوزه ی پژوهش و به صورت نمونه گیری هدفمند انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته ی دو بخشی بود که به ارزیابی اطلاعات شخصی و موانع موجود در کاربست پژوهش می پرداخت (738/0=α). پس از ورود داده ها در نرم افزار SPSS، از آمار توصیفی و تحلیلی برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها
میانگین موانع و مشکلات پیش روی کاربست پژوهش به ترتیب در حیطه ی تهیه 48/3، کاربرد نتایج 22/3 و مدیریت و اجرای طرح های تحقیقاتی 91/2 بوده است. میانگین نمره ی موانع کاربست پژوهش در حیطه ی مدیریت و اجرا، در حوزه ی معاونت تحقیقات و فناوری به طور معنی داری از سایر معاونت ها کمتر بود (05/0>P). همبستگی معنی داری میان سن و سابقه کار با نمره موانع کاربست پژوهش در 3 حیطه مذکور وجود نداشت (05/0
نتیجه گیری
مهم ترین موانع کاربست پژوهش به ترتیب در حیطه تهیه، کاربرد نتایج و مدیریت طرح های تحقیقاتی می باشد. نتایج این مطالعه می تواند در شناسایی و رفع موانع مربوط به کاربست پژوهش در دستور کار سیاست گزاران و برنامه ریزان قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
72 تا 81
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1544750 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)