بررسی میزان آگاهی پرتوکاران، کارورزان پزشکی، دستیاران و دانشجویان رادیولوژی از مقدار دز دریافتی در روش های مختلف تصویربرداری

چکیده:
سابقه و هدف
حفاظت بیمار در مقابل خطرات پرتوهای یونیزان مورد استفاده برای مقاصد تشخیصی پزشکی مستلزم داشتن دانش کافی و آگاهی از مقدار، منابع و خطرات پرتوها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی پرتوکاران، کارورزان پزشکی، دستیاران و دانشجویان رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از مقدار دز دریافتی در روش های مختلف تصویربرداری بوده است.
مواد و روش ها
مطالعه حاضر یک مطالعه کاربردی از نوع توصیفی-مقطعی بود. جامعه پژوهش 163 نفر از دستیاران، کارورزان پزشکی و دانشجویان سال آخر کارشناسی رادیولوژی و پرتوکاران شاغل در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1394 بود. یک پرسش نامه محقق ساخته تهیه و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. میانگین درصد پاسخ صحیح به سوالات در گروه های شرکت کننده با استفاده از نرم افزار 16 SPSS تعیین گردید. میانگین 75درصد به بالا به صورت آگاهی خیلی خوب، 50 تا 75 درصد آگاهی خوب، 25تا50 درصد آگاهی متوسط و کم تر از 25 درصد آگاهی ضعیف در نظر گرفته شد.
یافته ها
به طور کلی آگاهی نسبت به دز دریافتی در گروه پرتوکاران (45/2±9/57 درصد) و دانشجویان رادیولوژی (65/2±4/52 درصد) خوب درحالی که در کارورزان پزشکی (65/1±35/35 درصد) و دستیاران (6±35/41 درصد) متوسط بود.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان می دهد که آگاهی پرتوکاران و دانشجویان رادیولوژی نسبت به مقدار دز دریافتی در روش های مختلف تصویربرداری خوب است درحالی که درکارورزان پزشکی و دستیاران تجدید نظر در سرفصل های درسی با تاکید بیش تر در مباحث حفاظت پرتویی ضروری به نظر می رسد.
زبان:
فارسی
صفحات:
230 تا 239
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1638312