بررسی دریافت غذایی، مواد مغذی و شاخص های آنتروپومتری در زنان یائسه مبتلا به فشارخون بالا

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
دریافت موادغذایی و شاخص های تن سنجی، نقش قابل توجهی در بروز و پیشرفت فشارخون دارند. در این مطالعه ضمن ارزیابی شاخص های تن سنجی، دریافت مواد مغذی موثر در بروز و تشدید علائم فشارخون در زنان یائسه با سابقه ابتلا به این بیماری بررسی گردید.
روش بررسی
این مطالعه به روش مقطعی - تحلیلی، بر روی 211 زن یائسه مبتلا به فشارخون بالا و ساکن استان قم انجام شد. ابتدا وزن، قد، دورکمر به دور باسن در افراد تعیین گردید، سپس با استفاده از پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خوراک، دریافت غذایی افراد ثبت شد. با استفاده از نرم افزارNutritionist نسخه 4، موادمغذی مصرفی، تعیین و با مقادیر توصیه شده روزانه مقایسه گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و وابسته، واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها
در این مطالعه، میانگین دریافت پروتئین، 8/58 گرم (123% RDA) و کربوهیدرات، 5/201 گرم (155% RDA) بود. 3/12 گرم (یک چهارم یا 25%) از چربی دریافتی از انواع اشباع بود. میانگین مصرف سدیم، 5/1268 میلی گرم (98% RDA) و میانگین دریافت پتاسیم، 1779 میلی گرم (تنها 37 %RDA) به دست آمد. میانگین روزانه دریافت کلسیم، 451 میلی گرم (37%RDA) بود. 90% افراد به چاقی شکمی و 75% به اضافه وزن و چاقی مبتلا بودند.
نتیجه گیری
براساس یافته های این مطالعه، دریافت مواد مغذی موثر بر کنترل فشارخون نظیر فیبر غذایی، پتاسیم و کلسیم، به طور قابل توجهی کمتر از مقادیر توصیه شده است، لذا ارائه آموزش های لازم جهت انتخاب موادغذایی سالم و کنترل وزن، ضروری به نظر می رسد.
زبان:
فارسی
صفحات:
22 تا 31
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1695854 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)