تحلیل فضایی مشارکت شهروندان در مدیریت پسماندهای خانگی (مطالعه موردی: شهر گرگان)

چکیده:
زمینه و هدف
مشارکت مردمی و همکاری آنان در تفکیک پسماند خانگی می تواند گامی مهم برای رسیدن به مدیریت بهتر شهر باشد. در واقع مدیریت پسماندها بدون مشارکت شهروندان، کاری سخت و پرهزینه است. لذا در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف تحلیل فضایی مشارکت شهروندان، در مدیریت پسماندهای خانگی در مناطق سه گانه شهر گرگان انجام شده است.
مواد و روش ها
پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی- تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع پیمایشی و به لحاظ روش جمع آوری داده ها از نوع میدانی می باشد. جامعه مورد مطالعه شامل شهروندان گرگان در سه منطقه شهری می باشند که با استفاده از روش کوکران، تعداد 258 نفر انتخاب و پرسش نامه به صورت تصادفی ساده بین آنها توزیع شد.
یافته ها
در این پژوهش داده ها در دو گروه مدیریت پسماند خانگی و مدیریت در کاهش پسماند خانگی تقسیم شده اند که نتایج به دست آمده از آزمون کروسکال والیس، نشان دهنده بیشترین سطح مشارکت در مدیریت پسماند خانگی در منطقه 2 شهر گرگان با میانگین 91/2 بود. همچنین در رابطه با کاهش تولید زباله در محدوده مورد مطالعه، نتایج نشان داد منطقه 1، دارای بیشترین مشارکت در کاهش زباله خانگی با میانگین 06/3 می باشد.
نتیجه گیری
بر اساس یافته های حاصل از پژوهش می توان نتیجه گرفت که آگاه ساختن مردم از آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، و مشارکت آنها در مدیریت پسماندهای شهری می تواند تا حد زیادی از هزینه های اقتصادی آن کاسته و این نکته حضور مردم را پررنگ تر می نماید. همکاری مردم در فرایند تفکیک از مبدا، صرفه های اقتصادی فراوانی را برای بخش خصوصی و مدیریت دولتی به همراه خواهد داشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1745269 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)