بررسی موارد جراحی شده کیست هیداتید در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز طی سال های 93-1383

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف
هیداتیدوزیس یکی از مهمترین بیماری های زئونوز انگلی با گسترش جهانی است. باتوجه به شیوع بیماری در کشور، مطالعه حاضر با هدف تعیین یافته های کلینیکی و پاراکلینیکی بیماران مبتلا به هیداتیدوزیس بستری در بخش های جراحی وابسته به دو بیمارستان آموزشی امام خمینی و گلستان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور طی سال های 93-1383 صورت پذیرفت.
مواد و روش ها
اطلاعات مربوط به بیماران از جمله اطلاعات دموگرافیک و یافته های بالینی وآزمایشگاهی در فرم تهیه شده اطلاعاتی ثبت شده و با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون های توصیفی و مجذور کای مورد آنالیز قرار گرفت.
نتایج
از کل افراد مورد بررسی 49 نفر زن (7/55 درصد) و 39 نفر مرد (3/44 درصد)، 25 بیمار ساکن روستا و 63 بیمار ساکن شهر بودند. سن بیماران 2±6/30 سال بود و حداکثر و حداقل درصد بیماری به ترتیب در گروه های سنی 29-20 و 89-80 سال مشاهده شد. در 9 بیمار عود مشاهده گردید. بیشترین میزان ابتلا به کیست هیداتید با 1/26 درصد مربوط به لوب راست کبد بود. از میان روش های تصویربرداری، سونوگرافی و MRI بیشترین و کمترین استفاده را در تشخیص بیماری داشتند.
نتیجه گیری
یافته های تحقیق حاضر شایع ترین اندام مبتلا را کبد و گروه سنی جوانان و مناطق حاشیه شهری را در معرض ابتلای بیشتر هیداتیدوز نشان داد. باتوجه به مزمن بودن سیر بیماری و تشخیص دیرهنگام در زمان مراجعه توصیه می شود، غربالگری هایی در مناطق اندمیک و افراد پر خطر انجام شده تا در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
477 تا 482
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1768060