ارتباط سواد سلامت پایین با آگاهی و نگرش نسبت به مضرات مصرف سیگار در دانشجویان خوابگاهی

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
شناسایی عوامل موثر بر میزان آگاهی و نگرش نسبت به مضرات مصرف سیگار و تعیین تاثیر دقیق هر کدام از این عوامل، از جمله سواد سلامت می تواند در ارتقای آگاهی و نگرش نسبت به مضرات مصرف سیگار کمک کننده باشد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی تاثیر سطوح سواد سلامت بر آگاهی و نگرش در زمینه مضرات مصرف سیگار انجام شد.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی در میان 347 نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه اییک مرحله ای انجام شد و داده ها با استفاده از ابزار سنجش سواد سلامت بزرگسالان ایرانی (HELIA) و پرسشنامه محقق ساخته ای که آگاهی و نگرش در خصوص مضرات مصرف سیگار را می سنجید گردآوری شدند و سپس با استفاده از آمارهای توصیفی و آزمون رگرسیون لجستیک مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
میانگین و انحراف معیار نمره سواد سلامت 14/12±70/52 از 100 بود. میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش به ترتیب 1/62± 16/65 و 10/33±53/03 بود. سواد سلامت با آگاهی و نگرش در خصوص مضرات مصرف سیگار ارتباط معنی دار داشت. همچنین سطوح سواد سلامت ناکافی، نه چندان کافی، کافی و عالی با آگاهی و نگرش نسبت به مضرات مصرف سیگار ارتباط معنی دار داشتند.
نتیجه گیری
با توجه به تاثیر سواد سلامت بر آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به مضرات مصرف سیگار، باید در طراحی برنامه های آموزشی مرتبط، به میزان سواد سلامت مخاطبین توجه ویژه ای مبذول داشت.
زبان:
فارسی
صفحات:
131 تا 140
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1777493