پیش بینی رفتار نوآورانه و خلاقیت سازمانی بر اساس مدیریت جهادی مبتنی بر سرمایه روان شناختی
نویسنده:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
مدیریت جهادی به سبکی از مدیریت اسلامی اطلاق می شود که با ویژگی های معنویت، رضایت الهی، انعطاف پذیری و نوگرایی مشخص می شود. در پژوهش حاضر به رابطه خلاقیت سازمانی و رفتار نوآورانه با مدیریت جهادی مبتنی بر سرمایه روان شناختی پرداخته شده است. روش شناسی: این پژوهش توصیفی و از نوع هم بستگی است. جامعه پژوهش را کلیه مدیران دانشگاه علوم انتظامی امین تشکیل می دهند. برای نمونه گیری در ابتدا چندین دانشکده و اداره از دانشگاه علوم انتظامی امین به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و سپس نمونه ای به اندازه 100 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. از پرسش نامه های مدیریت جهادی، جوسازمانی نوآورانه و رفتار نوآورانه کانتر به عنوان ابزار در این پژوهش استفاده شد. تحلیل آن با استفاده رگرسیون چندمتغیره گام به گام انجام شد.
یافته ها
نتایج تجزیه وتحلیل رگرسیون خطی نشان داد که مدیریت جهادی مبتنی بر سرمایه روان شناختی دارای رابطه معنادار و مثبت (69/0 Beta=) با خلاقیت سازمانی و رابطه مثبت و معنادار (6/0 Beta) با رفتار نوآورانه است. یافته ها نشان داد که مدیریت جهادی مبتنی بر سرمایه روان شناختی پیش بینی کننده خلاقیت سازمانی و هم چنین پیش بینی کننده رفتار نوآورانه است. ضریب تعیین به دست آمده برای متغیر خلاقیت سازمانی(47/0 R2=) و برای رفتار نوآورانه (36/0 R2=) است. نتیجه گیری
تحول گرا و تحول خواه بودن سبک مدیریت جهادی مبتنی بر سرمایه روان شناختی سبب خلاقیت سازمانی و رفتار نوآورانه است که با ویژگی های بارز ارائه ایده برای حل مسائل در یک سازمان، انعطاف پذیری، معنویت و عبور از دیوان سالاری سنتی و خسته کننده اداری مشخص می شود.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
139 تا 160
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1860649
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
الگوی تاثیر عوامل محیطی- اجتماعی بر چرخه انگیزش-یادگیری مادام العمر دانشجویان پلیس
*، اصحاب حبیب زاده، صغری ابراهیمی قوام
فصلنامه روانشناسی تربیتی، پاییز 1400 -
پیش بینی تعلل ورزی تحصیلی بر اساس مولفه های ارتباط با مدرسه و سبک های تصمیم گیری در دانش آموزان
*
نشریه مهارت های روانشناسی تربیتی، تابستان 1396