تعارف و روابط اجتماعی ایرانیان: مطالعه موردی تعارف در آموزش زبان فارسی به عنوان زبان دوم
این مقاله با بهره گیری از جامعه شناسی صوری زیمل و نظریه کنش گفتار آستین در زبان شناسی به بررسی جایگاه «تعارف ایرانی» در آموزش زبان فارسی و پیچیدگی های کلامی آن می پردازد. نتایج تحقیق نشان می دهد تعارف های کلامی و غیرکلامی ایرانیان در آموزش زبان فارسی به عنوان زبان دوم، علاوه بر پیچیدگی های بیانی، ازنظر صوری نیز برای زبان آموزان خارجی دشوار و گاه غیرقابل رمزگشایی است. این مشکل به دلیل آشنا نبودن زبان آموزان غیرفارسی زبان با ساختارهای اجتماعی تعارف و کنش های گفتاری آنها پیش می آید. همچنین یافته ها نشان می دهد که مدیریت و برنامه ریزی هدفمند، تربیت مدرسان کارآمد و تدوین منابع آموزشی که ظرافت های فرهنگی تعارف را بیشتر در نظر می گیرند دشواری های مواجهه با تعارف را از طرف زبان آموزان غیرفارسی زبان کمتر می کند. علاوه براین، آشنایی با سازوکار فرهنگی تعارف، موجب دریافت بهتر پیام های تعارف توسط زبان آموزان می شود به طوریکه در تقویت ارتباطات اجتماعی می توانند آگاهانه از آن استفاده کنند.
تعارف ، کنش گفتار ، تحلیل صوری ، زبان فارسی ، زبان دوم
-
تحلیل بصری تصاویر کتاب «گفتگو، برای زبان آموزان فارسی به عنوان زبان دوم» بر مبنای مولفه های بصری «دیوید هیل»(2013) و نظریه سرمایه اجتماعی فرهنگی «بوردیو»(1986)
*، رضامراد صحرایی
نشریه پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی، بهار و تابستان 1402 -
نقش عناصر نمادین در ساخت آینده تاملی آینده پژوهانه بر نقش رسانه در بازآفرینی اساطیر
محسن طاهری دمنه*،
فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات، پاییز 1399 -
خطاهای مشترک نوشتاری زبان آموزان غیرفارسی زبان دوره عمومی مطالعه موردی زبان آموزان مرکز زبان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین
*،
نشریه زبان پژوهی، بهار 1399