نقش جهت گیری زندگی و سبک زندگی اسلامی در پیش بینی کیفیت زندگی سالمندان
نویسنده:
چکیده:
مقدمه
امروزه، کیفیت زندگی یکی از بزرگترین اهداف بهداشتی در مراقبت سلامتی محسوب شده و عاملی موثر در زندگی سالمندان است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش جهت گیری زندگی و سبک زندگی اسلامی در پیش بینی کیفیت زندگی سالمندان بود.
روش
روش این پژوهش توصیفی - همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه سالمندان شهرستان بیله سوار استان اردبیل در نیمه اول سال 1397 بود. تعداد 100 نفر از بین این جامعه آماری به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به پرسش نامه های سبک زندگی اسلامی، جهت گیری زندگی و کیفیت زندگی (SF-36) پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
نتایج نشان داد که سبک زندگی اسلامی و جهت گیری زندگی خوش بینانه با کیفیت زندگی سالمندان رابطه مثبت و معنادار ولی بین جهت گیری زندگی بدبینانه و کیفیت زندگی آنها رابطه منفی و معناداری وجود دارد (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 45 درصد از کل واریانس کیفیت زندگی به وسیله مولفه های سبک زندگی اسلامی و جهت گیری زندگی تبیین می شود.
نتیجه گیری
این مطالعه راهکارهایی را برای متخصصان آسیب شناسی مخصوصا طب سالمندی، در جهت ارتقاء سبک زندگی اسلامی، بهداشت روانی و کیفیت زندگی سالمندان به دنبال دارد.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
صفحات:
49 تا 58
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1934022
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
ویژگی های روانسنجی مقیاس پاسخگویی نشانه غذا (FCRS) و رابطه آن با شاخص توده بدنی (BMI)
بهمن اسماعیلی انامق، *، حسین پاک نژاد
فصلنامه روانشناسی سلامت، تابستان 1403 -
اثربخشی درمان چشم انداز زمان بر عملکرد جنسی، خودکارآمدی هیجانی و تعارضات زناشویی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارای اختلال عملکرد جنسی
، نیلوفر میکائیلی *، محمد نریمانی، سجاد بشرپور
مجله سلامت و بهداشت، تابستان 1403 -
رابطه نظریه ذهن با کفایت اجتماعی در سالمندان: نقش میانجی مهارت های زندگی
مونا محمدی*،
نشریه روانشناسی پیری، تابستان 1403 -
طراحی و اعتباریابی الگوی عوامل موثر بر نزاع و خشونت بعد از تصادفات رانندگی در رانندگان استان اردبیل
سید حجت فتاحی، *
فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی، بهار 1403