ارزیابی رویت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد

نویسنده:
پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
منابع الکترونیکی با افزایش پیوندهای دریافتی، رویت پذیری بیشتری در محیط الکترونیکی خواهند داشت. به دلیل اهمیت رویت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد، هدف از این مطالعه ارزیابی رویت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد بود.
روش کار
این مطالعه به لحاظ هدفمندی کاربردی بود و با استفاده از روش وب سنجی انجام شده است. جامعه آماری شامل 6 منبع پزشکی مبتنی بر شواهد بود، علت انتخاب این پایگاه ها، اشتراک آن ها توسط دانشگاه و دسترسی پژوهشگر به آن ها بود. ابزار مورد استفاده، موتور جستجوی Alexa بود. داده های به دست آمده با استفاده از مشاهده مستقیم بعد از ورود به نرم افزار آماری Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
یافته ها
بر اساس داده های به دست آمده از موتور جستجوی الکسا، پایگاه To Date Up دارای بالاترین میزان پیوند دریافتی و بالاترین میزان رویت بود و سپس پایگاه های Cochrane، MD Consult، Clinical Key و Evidence Clinical به ترتیب در رتبه های بعدی قرار داشتند. پایگاه Consult Nursing پایین ترین میزان پیوند دریافتی و میزان رویت را دارا بود.
نتیجه گیری
نتایج کلی این مطالعه نشان داد که میزان پیوند دریافتی و رویت پذیری منابع پزشکی مبتنی بر شواهد در وضعیت رضایت بخشی قرار نداشت و توصیه می شود طراحان و مدیران پایگاه ها به ارائه خدماتی جهت افزایش پیوندهای دریافتی و جذب بازدیدکنندگان از کشورهای مختلف، توجه بیشتری داشته باشند.
زبان:
فارسی
صفحات:
152 تا 160
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1955295