مقایسه تاثیر اطلاع رسانی با تلفن همراه و بورد الکترونیکی بر اضطراب خانواده های بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
 بیماران در طول عمل جراحی بای پس عروق کرونر سطح زیادی از اضطراب را تجربه می کنند. اطلاع رسانی به اعضای خانواده درباره وضعیت بیمار حین جراحی می تواند باعث کاهش اضطراب آنان شود. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر اطلاع رسانی با بورد الکترونیکی و تلفن همراه بر اضطراب اعضای خانواده بیماران تحت جراحی بای پس عروق کرونر انجام شد.
روش بررسی
 این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که در سال 1396 روی 80 نفر از اعضای خانواده بیماران تحت جراحی عروق کرونر در شهرکرد انجام شد. برای گروه آزمایش گزارش دهی حین جراحی با استفاده از تلفن همراه از سوی پژوهشگر انجام شد. گروه کنترل اطلاعات مربوط به بیمار خود را روی بورد الکترونیکی نصب شده پشت در اتاق عمل دریافت می کردند. اضطراب شرکت کنندگان قبل و بعد از اتمام عمل جراحی و خروج بیمار از اتاق عمل با استفاده از پرسش نامه اضطراب آشکار اشپیل برگر سنجیده شد. داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
میانگین±انحراف معیار نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه آزمایش 12/82±49/03 و در گروه کنترل 10/41±47/80 بود و دو گروه از نظر میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری با یکدیگر نداشتند. پس از اجرای مداخلات، میانگین نمره اضطراب در گروه آزمون به طور معناداری کاهش یافت (0/05>P)، اما در گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده نشد (0/05>P). همچنین میانگین تغییرات نمره اضطراب در گروه آزمایش به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (0/05>P).
نتیجه گیری
 بر اساس نتایج پژوهش، حمایت  اطلاعاتی از اعضای خانواده بیماران می تواند باعث کاهش اضطراب آنان حین جراحی بیمار شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
258 تا 267
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1993509 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)