شیوع بیماری کلیه پلی کیستیک در گربه های پرشین و نژادهای وابسته ارجاعی به بیمارستان حیوانات کوچک دانشگاه تهران، ایران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله کوتاه (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیشینه
بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب (ADPKD)، شایع ترین بیماری ژنتیکی ارثی در گربه ها می باشد که اکثرا گربه های پرشین و نژادهای وابسته را تحت تاثیر قرار می دهد.
هدف
هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان شیوع بیماری کلیه پلی کیستیک (PKD) در گربه های پرشین در ایران بود. همچنین در این مطالعه ارتباط بین شیوع PKD با جنس و سن و نیز تظاهرات بالینی و پاراکلینیکی بررسی شده است.
روش کار
تمام گربه های سالم و بیمار پرشین و نژادهای وابسته که از تاریخ فروردین 1393 تا اردیبهشت 1394 به بیمارستان حیوانات کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع داده شدند مورد بررسی آزمایش غربالگری با سونوگرافی قرار گرفتند. هنگامی که حداقل یک کیست در یک کلیه دیده می شد، گربه ها به عنوان مثبت در نظر گرفته می شدند.
نتایج
از 76 گربه پرشین و نژادهای وابسته معاینه شده برای غربالگری PKD، 8/36% مبتلا به بیماری و 2/63% منفی گزارش شدند. از اینرو، شیوع PKD در گربه های پرشین و نژادهای وابسته در تهران، ایران، 8/36% گزارش شد، که تقریبا مشابه شیوع این بیماری در سایر نقاط جهان می باشد. همچنین ارتباط معنی داری بین سن و شیوع PKD وجود داشت به طوری که در گربه های مبتلا احتمال تشخیص کیست های کلیوی در سونوگرافی در حیوانات مسن تر افزایش می یافت. به ازای هر سال افزایش سن، احتمال PKD در سونوگرافی، 62/2 برابر افزایش می یافت.
نتیجه گیری
شیوع PKD در میان گربه های پرشین در ایران به نسبت بالا بوده و توجه ناکافی به بروز و شیوع PKD در گربه ها به خصوص در برنامه های تکثیر و پرورش می تواند سبب انتشار این بیماری در گربه های پرشین شود.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
151 تا 154
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1995390