ارزیابی تناسب نیروی انسانی با حجم خدمات ارائه شده در بیمارستان های استان کرمان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
ترکیب و توزیع نیروی انسانی از عوامل عمده تاثیرگذار بر کیفیت، کمیت خدمات سلامت، هزینه و سرعت ارائه آن ها به شمار می آید. امروزه یکی از مهم ترین مشکلات سیستم های بهداشتی در مورد نیروی انسانی، بحث توزیع نامتناسب آنان می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تناسب نیروی انسانی با حجم خدمات ارائه شده در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد.
روش بررسی
پژوهش حاضر از نوع توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال 1394 به بررسی رده های شغلی کادر پرستاری، ماما، بیماربر و منشی بخش در ده بیمارستان آموزشی و غیرآموزشی استان کرمان با استفاده از سه روش شاخص حجم کار، نظام گرا و نسبت اشغال تخت پرداخت.
یافته ها
روش نظام گرا، بیشترین تعداد نیروی مورد نیاز را نشان داد و بعد از آن روش نسبت اشغال تخت و در آخر روش شاخص حجم کار، که البته بستگی به بخش بیمارستانی هم داشت. به طوری که در محاسبه تعداد پرستار در بخش های مراقبت ویژه و سوختگی ضریب پیشنهادی وزارت بهداشت در روش نسبت اشغال تخت از ضریب شاخص حجم کار بیشتر بود و در بخش اورژانس ضریب به دست آمده از روش شاخص حجم کار بیشتر بود.
بحث و نتیجه گیری
پیشنهاد می شود نظام های نوین برآورد نیروی انسانی همچون روش شاخص حجم کار جایگزین روش های سنتی گردد. به منظور تعیین نسبت پرسنل به تخت برای هر بیمارستان، زمان سنجی و کار سنجی فعالیت های بیمارستان انجام گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
95 تا 108
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2000936 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)