تاثیر روش آموزش برگشتی (Back Teach) بر میزان اضطراب زنان نخست زای داوطلب عمل جراحی سزارین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
یکی از مهم ترین مشکلات بیماران تحت عمل جراحی، اضطراب قبل از عمل می باشد. روش آموزشی برگشتی روشی تعاملی است که می تواند منجر به افزایش درک و دانش بیماران گردد. هدف از این مطالعه بررسی تآثیر روش آموزش برگشتی بر میزان اضطراب زنان نخست زای داوطلب عمل جراحی سزارین می باشد.
روش ها
مطالعه حاضر، کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 نفر از زنان داوطلب عمل جراحی سزارین انجام شد. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند و برنامه آموزشی طبق روش برگشتی جهت گروه مداخله انجام شد. نمره اضطراب قبل و بعد با استفاده از پرسشنامه سنجش اضطراب آشکار اشپیل برگر (Anxiety Trait-State Inventory) سنجیده و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 استفاده گردید.
یافته ها
آزمون تی زوجی نشان داد بین نمرات اضطراب قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل اختلاف آماری معنا داری وجود دارد (P<0/001) در حالی که این مقایسه در گروه مداخله، اختالف آماری معنا داری را نشان نمی دهد (P=0/326). در مقایسه دو گروه مداخله و کنترل، استفاده از آزمون تی مستقل نشان داد بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معنا داری وجود دارد و میانگین اضطراب قبل از عمل در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل است (P<0/001).
نتیجه گیری
بر اساس نتایج، می توان روش آموزش برگشتی را به عنوان یک مداخله غیر دارویی و موثر جهت کاهش اضطراب زنان تحت جراحی سزارین پیشنهاد نمود.
زبان:
فارسی
صفحات:
169 تا 177
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2002518