بررسی اپیدمیولوژیک تروماهای دندانی دربیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی تهران در سالهای(1397-1390)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
آشنایی با مسایل اپیدمیولوژیک می تواند اهمیت پیشگیری، تشخیص و طرح درمان را خاطر نشان سازد. هدف این پژوهش، بررسی فراوانی آسیب های دندانی، نوع آسیب، نوع درمان های انجام شده و زمان مراجعه براساس پرونده های بیماران مراجعه کننده بهدانشکده دندانپزشکی تهران در سالهای1397-1390 بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه گذشته نگر توصیفی،  تمام پرونده های بیمارانی که به واسطه ضربه به دندان ها به دانشکده دندانپزشکی تهران درسال های 1397-1390، مراجعه کرده بودند، توسط دستیاران دندانپزشکی کودکان مورد بررسی قرار گرفت.متغیرهای مورد بررسی شامل سن، جنس، نوع دندان صدمه دیده، علت صدمه، نوع صدمه و فاصله بین وقوع ضربه و زمان مراجعه  و نوع درمان انجام شده بودند. اطلاعات توصیفی در قالب فراوانی و درصد محاسبه شد و در نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 22جهت مقایسه انواع صدمات دندانی بر اساس اطلاعات دموگرافیک استفاده شد .
یافته ها
در بین 165بیمار آسیب دیده 03/63 درصد  پسر و 03/43 درصد مراجعه کنندگان بین سنین  8 و 9 سالگی قرار داشتند. شیوع تروما در فک بالا و  فک پایین به ترتیب 02/90 درصد  و 96/9 درصد بود. بیشترین فراوانی آسیب مربوط به دندان ثنایای میانی فک بالا (09/72درصد) گزارش شد. بیشترین علت تروما زمین خوردن و برخورد با اجسام سخت (93/73  درصد) و کمترین علت ورزش(06/6درصد) بوده است. از نظر نوع تروما وارد شده به دندان بیشترین و کمترین نوع در سری دندان شیری به ترتیب، اینتروژن و شکستگی تاج و ریشه و در سری دندان دایمی شکستگی تاج  و اکستروژن بود. از بین افراد آسیب دیده 03/3 درصد در کمتر از 4 ساعت و 66/6 بین 6 تا 12 ماه بعد از زمان آسیب مراجعه کرده بودند. درمانهای انجام شده شامل  ترمیم ساده دندان(6%/27)، اسپلینت (6%/11)، درمان پالپ ریشه (12%)، پالپ کپ (2%/1) و  2% از موارد ریپلنت بودند.
نتیجه گیری
آسیب تروماتیک در کودکی و نوجوانییک مشکل شایع است و براساس مطالعه حاضر جنس و سن  از عوامل مستعد کننده اسیب دندانی هستند. شایع ترین دندان در معرض آسیب سانترال ماگزیلاست و شایعترین آسیب، شکستگی تاج در دائمی و اینتروژن در شیری ها است. شایع ترین علت، زمین خوردن و برخورد با اجسام می باشد. در بررسی آسیب ها بر اساس نوع درمان، شایع ترین درمان ترمیم با کامپوزیتو کمترین پالپکتومی بود. در بررسی زمان مراجعه بیشترین مراجعه  بیماران بین 4 تا 24 ساعت، و کمترین مراجعه بین 6 تا 12 ماه گزارش گردید.
زبان:
فارسی
صفحات:
33 تا 44
لینک کوتاه:
magiran.com/p2005299 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!