مکان یابی نیروگاه سیکل ترکیبی با استفاده از روش Fuzzy AHP و OWA (مطالعه موردی: استان قزوین)
اثرات موقعیت مکانی نیروگاه ها بر جامعه، اقتصاد و محیط زیست، انتخاب مکان مناسب برای این تاسیسات را ضروری می سازد. به منظور یافتن مکان مناسب جهت احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، GIS امکان تلفیق اطلاعات مورد نیاز در مکان یابی را به گونه ای موثر فراهم می آورد. در این مقاله، ضمن شناسایی عوامل مهم در تعیین مکان مناسب برای احداث نیروگاه های سیکل ترکیبی، نقش و میزان تاثیرگذاری هر یک از این عوامل (فاصله از شبکه راه های دسترسی، ارتفاع از سطح دریا، شیب زمین، فاصله از نقاط زلزله خیز، فاصله از منابع آب های سطحی و فاصله از خطوط گسل) در مکان یابی مشخص گردید.
در سامانه اطلاعات جغرافیایی با استفاده از توابع عضویت فازی، نقشه های استاندارد شده ی این معیارها بر اساس ماهیت و نقش این عوامل در مکان یابی، ایجاد شدند. جهت ترکیب معیارها ابتدا نیاز است تا این لایه ها بر اساس ارجحیت در وزن خود ضرب شوند که بدین منظور از روش ای اچ پی فازی استفاده گردید. در نهایت برای هم پوشانی و ترکیب لایه ها از میانگین وزنی مرتب شده استفاده شد.
نتایج حاکی از آن است که قسمت شمال شرقی استان قزوین جهت احداث نیروگاه نامناسب بوده و بخش های شرقی و جنوب شرقی مناسب پیش بینی می گردند.
با توجه به این که در این روش ترکیب لایه ها، میزان ریسک تصمیم گیری به سه صورت در حالت ریسک زیاد، ریسک کم و حالت بینابینی نیز کنترل شد، کاربرد نتایج حاصل از این روش قابل قبول خواهد بود و تصمیم گیری بر اساس این روش، عدم قطعیت کم تری خواهد داشت و نتایج این روش می تواند با اطمینان بیش تری مورد استفاده قرار گیرد.