اثر عصاره چای سبز بر پارامترهای اسپرم و تغییرات بافتی بیضه در رت های در معرض پارانونایل فنل
پارانونایل فنل (p-NP) یک آلاینده زیست محیطی است که می تواند رادیکال های آزاد را تولید و ویژگی های تولید مثلی را مختل کند. عصاره چای سبز (GTE) یک آنتی اکسیدان است که ممکن است اثرات زیان آور رادیکال های آزاد را مهار کند.
هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره چای سبز بر پارامترهای اسپرم و بافت بیضه در رت های تیمار شده با پارانونایل فنل بود.
24 رت نر بالغ نژاد ویستار (20±215 گرم) به طور تصادفی به 4 گروه (6 n= در هر گروه) شامل کنترل، mg/kg/day) 200) mg/kg/day) p-NP 200 GTE (وp-NP+GTE تقسیم شدند و به مدت 56 روز تیمار دهانی شدند. بیضه های سمت راست و اپیدیدیم سمت چپ برای بررسی پارامترهای مورد نظر استفاده گردید. علاوه بر این، غلظت مالون دی آلدئید سرم نیز محاسبه شد.
کاهش معنی داری در تعداد، تحرک، قابلیت حیات و مورفولوژی اسپرم (001/0p<) در رت های تیمار شده با p-NP در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. قطر لوله های سمی نفروس (001/0p<)، ضخامت اپیتلیوم زایشی (018/0 =p) حجم کل بیضه (009/0 =p) و حجم لوله های سمی نفروس (001/0p<) و وزن بیضه (017/0 =p) در گروه p-NP در مقایسه با سایر گروه ها کاهش یافت. علاوه بر این افزایش معنی داری در غلظت مالون دی آلدئید در گروه p-NP در مقایسه با کنترل دیده شد (043/0 =p). اکثر اثرات مخرب p-NP می تواند به دنبال مصرف GTE بهبود یابد.
به نظر می رسد GTE می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در مورد سمیت ناشی از p-NP مورد استفاده قرار گیرد.