جداسازی و شناسایی آلودگی مایکوپلاسما پنومونیه از کشت های سلولی با استفاده از روش کشت و PCR
مایکوپلاسما پنومونیه یکی از گونه های اصلی مایکوپلاسماهای آلوده کننده کشت های سلولی محسوب می شوند. با توجه به اثرات نامطلوبی که آلودگی های مایکوپلاسمایی می توانند بر روی کشت های سلولی داشته باشند، شناسایی سریع این آلودگی ها حائز اهمیت می باشد.
در این مطالعه جداسازی و شناسایی مایکوپلاسما پنومونیه از 82 نمونه ی کشت سلولی ارسال شده به آزمایشگاه رفرانس مایکوپلاسما با استفاده از روش کشت وPCR انجام شد. بدین منظور از پرایمرهای M1F و M3R که قابلیت شناسائی جنس مایکوپلاسماها را از ژن 16S rRNA دارد، استفاده گردید. سپس برای راه اندازی واکنش PCR جهت ردیابی مایکوپلاسما پنومونیه، از ژن P1 Adhsein و پرایمرهای اختصاصی MPF و MPR استفاده شد.
از مجموع تعداد 82 نمونه جمع آوری شده، در کشت تعداد (8/37٪)31 نمونه با تشکیل پرگنه اختصاصی، مایکوپلاسما مثبت تشخیص داده شده و (2/62٪)51 نمونه نیز منفی بودند.همچنین از مجموع تعداد مذکور، (53/58%) 48 نمونه از نظر آزمون PCR جنس مایکوپلاسما مثبت بوده و تعداد (47/41%)34 نمونه نیز منفی گزارش شد. نهایتا از 82 نمونه ی جمع آوری شده در این مطالعه، هیچ نمونه ای از نظر آزمون PCR گونه مایکوپلاسما پنومونیه مثبت گزارش نگردید.
با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه، مایکوپلاسما پنومونیه عامل آلوده کننده کشت های سلولی در ایران محسوب نمی شود. همچنین آزمون PCR با توجه به سرعت و دقت بالای آن، می تواند آزمونی مناسب و مقرون به صرفه تر جهت ردیابی مایکوپلاسماهای آلوده کننده کشت سلولی باشد.