بررسی عوامل موثر بر کارآفرینی دانشجویان تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاههای استان گیلان
کارآفرینی از راه هایی است که می تواند به عنوان اقدامی پایدار در جهت اشتغال زایی قرار گیرد. ازاین رو هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر کارآفرینی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های استان گیلان بوده است.
روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری کلیه دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های استان گیلان میباشند. بر اساس حداقل حجم نمونه در نرمافزار PLS، از 220 نفر نمونه، 208 پرسشنامه کامل برای تجزیه وتحلیل آماری مورداستفاده قرار گرفت. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های جمعیت شناختی، مهارت های اجتماعی نیکرفتار، سرمایه اجتماعی فرجی، سرمایه اقتصادی سفیری و آراسته؛ و مهارت کارآفرینی رابینز و کولتر بود. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط اساتید و متخصصان (5 نفر) و روایی همگرا، واگرا و پایایی ترکیبی توسط نرم افزار تایید شد.
نتایج تحلیل مسیر نشان داد که به ترتیب اولویت هر سه متغیر مهارتهای اجتماعی (419/8=t-value؛ 521/0=ضریب مسیر)، سرمایه اجتماعی (389/3=t-value؛ 188/0=ضریب مسیر) و سرمایه اقتصادی بر مهارت کارآفرینی (168/2=t-value؛ 118/0=ضریب مسیر) تاثیر معنیداری دارند. ضمنا شاخص برازش کلی مدل GOF برابر با 446/0 و در حد قوی می باشد.
با توجه به یافته ها به نظر می رسد که آموزش مهارتهای اجتماعی و سپس ایجاد بسترهای لازم برای توسعه سرمایه اجتماعی توسط نهادهای رسمی و غیردولتی می تواند بر مهارت کارآفرینی دانشجویان موثر باشند.