بررسی ویژگی های شخصیتی و فراوانی اختلالات شخصیت در افراد وابسته به مواد محرک و مخدر
در مفهوم پردازی های مربوط به اعتیاد، همواره نقش عناصر شخصیتی در پیدایش و تداوم وابستگی به مواد موردتوجه محققان بوده است. بر این اساس هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی اختلالات شخصیت و ویژگی های شخصیتی سرشت و منش در افراد وابسته به مواد بود.
در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 150 بیمار وابسته به مواد مراجعه کننده به بیمارستان نکویی-فرقانی شهر قم و 145 فرد سالم شاغل در این بیمارستان، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. دو گروه با استفاده از پرسشنامه بالینی چندمحوری میلون III و پرسشنامه سرشت و منش کلونینجر موردبررسی و مقایسه قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آنوا، آزمون تعقیبی توکی) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که فراوانی اختلال شخصیت در افراد وابسته به مواد 56% است. اختلال شخصیت مرزی با 16%، شخصیت ضداجتماعی با 14% و شخصیت اجتنابی با 67/6% به ترتیب بالاترین فراوانی را در بین گروه نمونه وابسته به مواد داشتند. همچنین به طورکلی افراد وابسته به مواد نسبت به گروه بهنجار نمرات بالایی در بعد نوجویی و نمرات پایین در بعد خود راهبری به دست آوردند. مصرف کنندگان مواد مخدر تخدیری، در بعد اجتناب از آسیب، مصرف کنندگان مواد محرک در بعد خود فراروی و افراد بهنجار در بعد پشتکار، نمرات بالاتری نسبت به گروه های دیگر کسب کردند.
یافته های پژوهش حاکی از فراوانی بالای اختلالات شخصیت در بین افراد وابسته به مواد بود. همچنین تحقیق حاضر نشان داد که بین اغلب ابعاد شخصیتی سرشت و منش در افراد وابسته به مواد و افراد بهنجار تفاوت معنی دار وجود دارد.
-
ارتباط انگیزش تحصیلی با فرسودگی تحصیلی و وضعیت تحصیلی در دانشجویان
، زهرا مسلمی، مهین قمی*
نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، تابستان 1400 -
ابعاد شخصیتی سرشت و منش در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی و اختلال دوقطبی نوع دو
پروین رحمتی نژاد، داوود محمدی، فاطمه شاهی صدرآبادی*
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز، زمستان 1399