ارائه مدل تعالی استراتژیک توانمندسازی منابع انسانی کتابخانه های عمومی کشور با رویکردی به آینده
با آغاز هزاره سوم، هرروزنقش توانمند سازی منابع انسانی پررنگ ترشده و اکنون از آن به عنوان تنها عامل کسب موفقیت و مزیت رقابتی پایدار یاد می شود. با وجود کاربرد گسترده مدل های توانمند سازی منابع انسانی، کتابخانه های عمومی کشور هنوز از مدلی جامع که در آن مفهوم، ابعاد و مولفه های مختلف توانمندسازی نیروی انسانی به روشنی مشخص شده باشد، برخوردار نیست. هدف مقاله حاضر، شناسایی و تعیین وزن ابعاد مولفه های تعالی استراتژیک توانمندسازی منابع انسانی کتابخانههای عمومی کشور برای ارایه مدلی مناسب و کاربردی با رویکردی به آینده است.
در پژوهش کاربردی حاضر برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. نمونه آماری به روش هدفمند براساس معیار که شامل 56 نفر ازخبرگان رشته مدیریت انسانی و علم اطلاعات و دانش شناسی انتخاب شدند. نظرسنجی به عمل آمده در سه مرحله انجام و نتایج مورد پالایش قرار گرفته است. از نرم افزارExpert Choice نسخه 11 و روش دلفی فازی جهت پالایش مولفه ها و ابعاد بهره گرفته شد.
نتایج نشان داد مدل تعالی استراتژیک توانمندسازی منابع انسانی کتابخانههای عمومی کشور شامل 3 بعد و 19 مولفه است؛ بهطوریکه بعد استراتژیک بیشترین تاثیر را در توانمندی کارکنان دارد و بعد ساختاری اولویت دوم را به خود اختصاص داده است، همچنین بعد فردی کمترین تاثیر را در توانمندی کارکنان دارد.
طبق بررسی های انجامشده در مطالعه ادبیات، تاکنون مطالعه جامعی درخصوص ارایه مدل تعالی استراتژیک توانمندسازی منابع انسانی کتابخانه های عمومی کشور با رویکردی به آینده صورت نگرفته است. بنابراین مدل ارایهشده در این پژوهش به عنوان نخستین مدل تعالی استراتژیک توانمندسازی منابع انسانی کتابخانه های عمومی کشور، توانایی پاسخگویی به توانمندسازی منابع انسانی خود در آینده را دارد.
-
نقش رسانه های اجتماعی و اثربخشی نشریات: مطالعه تطبیقی مجلات معتبر بر اساس طبقه بندی ا.ای.سی.دی
فروغ رحیمی، فرشید دانش*،
فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی، پاییز 1403 -
Analyzing the Impacts of COVID-19 Vaccine Research Outputs: An Altmetric Approach
, Forough Rahimi, Nader Alishan Karami *
International Journal of Information Science and Management, Autumn 2024