تعیین وضعیت ابعاد مختلف سلامت بازنشستگان ناجا و ارتقای آنها
با توجه به پیش بینی رشد تصاعدی جمعیت سالمندان در ایران و جهان طی سال های آتی، یافتن مشکلات سالمندان و راهکارهای آن از اولویت های سیستم های بهداشتی و درمانی تلقی می گردد. هدف از مطالعه حاضر تعیین وضعیت سلامت بازنشستگان ناجا و ارتقای آن است.
مطالعه حاضر از نظر هدف، مطالعه کاربردی، از نظر داده ها، به صورت مطالعه آمیخته اکتشافی و از نظر روش اجرا، شامل مصاحبه و مطالعه پیمایشی مقطعی بود. ابزار مطالعه در این پژوهش شامل پرسش نامه با طیف لیکرت پنج تایی (پس از تایید روایی و پایایی) جهت تحلیل کمی و مصاحبه عمیق و بدون ساختار جهت تحلیل کیفی بود. تعداد 383 نفر از کارکنان بازنشسته ناجا که به درمانگاه های بیمارستان ولیعصر (عج) ناجا و کانون بازنشستگان ناجای استان تهران، حد فاصل اول مرداد تا اول اسفند 1398 مراجعه داشتند، پرسش نامه ها را تکمیل کردند و مورد مصاحبه قرار گرفتند.
تحلیل کمی انجام شده بیانگر وضعیت مطلوب همه ابعاد سلامت بازنشستگان به جز سلامت اقتصادی و اجتماعی بود (05/0>p). مشکلاتی که بازنشستگان بدان اشاره نمودند عمدتا شامل هزینه بیماری های قلبی (35%)، فشارخون (15%)، دیابت (13%) و بیماری های چشمی (13%) در بعد سلامت جسمانی، نگرانی در مورد آینده خانواده (63%) و کمبود حمایت معنوی (34%) در بعد سلامت عاطفی، هزینه های روزمره در بعد سلامت اقتصادی، کمبود امکانات اجتماعی و رفاهی (40%) و نیز هزینه های آنان (50%) در بعد سلامت اجتماعی و نیاز به شغل (10%) و حمایت اقتصادی (90%) در بعد سلامت انگیزشی و نیز مشکلات شناختی بود.
سلامت بازنشستگان در حوزه های اقتصادی و اجتماعی در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و دیگر ابعاد سلامت بازنشستگان در وضعیت مطلوبی است. ارتقای سلامت اقتصادی به ارتقای سلامت در سایر حوزه ها نیز کمک خواهد کرد
-
Medial Gastrocnemius Strain: Clinical Aspects and Algorithmic Approach
Farzin Halabchi, Mohmmad Mahdi Tavana*, Vahid Seifi, Marzieh Mahmoudi Zarandi
Medical Journal Of the Islamic Republic of Iran, Winter 2024 -
Persian Translation of the Sport Concussion Assessment Tool 6 (SCAT6); a Cross-Cultural Adaptation and Validation Study
Farzin Halabchi, , Reyhaneh Khazaei, Mohammad Jalili
Archives of Academic Emergency Medicine, Winter 2024