بررسی تاثیر هوش هیجانی و هوش اجتماعی بر راهبردهای حل تعارض در دانشجویان دختر (مطالعه موردی: دانشجویان دختر دانشکده فنی و حرفه ای دختران اطهر اراک)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

تعارض بخش جدایی ناپذیری از تعاملات بین فردی است و بنابراین یادگیری مهارت مدیریت آن، تاثیر قابل توجهی بر موفقیت دارد. این پژوهش قصد دارد تاثیر هوش هیجانی و هوش اجتماعی دانشجویان دختر دانشکده فنی و حرفه ای اطهر اراک را بر راهبردهای آن ها برای حل تعارض بررسی نماید.  

روش

این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای دخترانه اطهر اراک در سال 1397 به تعداد 800 نفر تشکیل داده اند و نمونه 260 نفری از آن ها با کمک پرسشنامه های معتبر هوش هیجانی شرینگ(1996)، هوش اجتماعی سیلورا(2001) و سبک های حل تعارض(احمدی و همکاران، 1392)، به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ 85/0، 96/0 و 88/0 مورد پرسش قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری و با نرم افزارهای آماری SPSS و Smart-PLS انجام شد.

یافته ها و نتایج

پژوهش نشان داد هوش اجتماعی و سه مولفه پردازش اطلاعات اجتماعی، آگاهی اجتماعی و مهارت اجتماعی بر راهبردهای حل تعارض تاثیر معنادار دارد، اما در مورد هوش هیجانی، تنها تاثیر دو مولفه هوشیاری اجتماعی و مهارت برقراری رابطه اجتماعی تایید شدند. بنابراین، دانشجویان با ارتقای هوش هیجانی و هوش اجتماعی می توانند مهارت های خود را برای حل تعارض توسعه دهند.  

زبان:
فارسی
صفحات:
129 تا 145
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2179437