بررسی ساختار سازمانی و جایگاه های شغلی رشته فن آوری اطلاعات سلامت و ارائه الگو برای ایران
هدف از این مطالعه مقایسه ی ساختار سازمانی و جایگاه های شغلی رشته ی فن آوری اطلاعات سلامت در سه کشور آمریکا، انگلیس و ایران و ارایه الگویی مناسب برای ایران بود.
روش ها:
پژوهش حاضر به روش توصیفی- تطبیقی و از نوع کاربردی می باشد که در سال1398 انجام شد. در مرحله ی اول پژوهش، رشته ی فن آوری اطلاعات سلامت از نظر جایگاه شغلی و ساختار سازمانی در کشورهای منتخب ایران، آمریکا و انگلیس مورد مطالعه قرار گرفت. سپس در مرحله ی دوم بر اساس اطلاعات حاصل از مرحله ی نخست، پرسشنامه ی بررسی جایگاه شغلی پیشنهادی برای رشته ی فن آوری اطلاعات سلامت طراحی و با انجام یک مرحله روش دلفی به گردآوری نظرات مسیولین بخش مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان های آموزشی منتخب اصفهان(چمران، بهشتی، الزهرا، فیض، امید و آیت الله کاشانی) و اساتید گروه فن آوری اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخته شد. در نهایت داده ها در حد آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 تحلیل و الگوی نهایی بر اساس اجماع بالای 50 درصد ارایه گردید.
در هر یک از سه کشور آمریکا، انگلیس و ایران به ترتیب 18جایگاه، 46 جایگاه و یک جایگاه شغلی برای رشته فن آوری اطلاعات سلامت به دست آمد. هر یک از این جایگاه های شغلی در سه حوزه: فنی، مدیریتی و کدگذاری مورد تایید متخصصان رشته فن آوری اطلاعات سلامت قرار گرفت.
نتیجه گیری:
مطالعات انجام شده گواه آن است که با توجه به نوظهور بودن رشته فن آوری اطلاعات سلامت در ایران، ساختار سازمانی شفاف و جایگاه شغلی مناسب برای این رشته در نظر گرفته نشده است و مطالعه حاضر می تواند به متولیان این رشته در این خصوص کمک نماید.
-
پیش بینی سلامت روان نوجوانان ایرانی بر اساس تغذیه، فعالیت فیزیکی و اوقات فراغت با استفاده از تکنیک های داده کاوی
عسل آقاداودیان جلفائی، مریم جهانبخش*، محمد ستاری، رویا کلیشادی
مجله اپیدمیولوژی ایران، پاییز 1402 -
استخراج ارتباط بین عوامل مختلف با سلامت روان دانش آموزان سیزده تا هجده سال در مناطق مختلف کشور ایران با استفاده از تکنیک جنگل تصادفی
مریم جهانبخش، عسل آقاداوودیان جلفائی، رویا کلیشادی، محمد ستاری*
مجله علوم پزشکی صدرا، پاییز 1401