بررسی مصرف منطقی داروهای مسکن تزریقی در بخش های اورژانس و جراحی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی الگوی مصرف منطقی داروهای مسکن تزریقی اعم از اپیویید و غیر اپیویید در بیماران بستری در بخش های جراحی و اورژانس بیمارستان امام سجاد رامسر بوده است.
این مطالعه به شکل توصیفی و گذشته نگر، در بهار و تابستان 1395، بر روی 1181 پرونده بیماران دریافت کننده داروی مسکن تزریقی بستری شده در بخش های اورژانس و جراحی انجام شد. اطلاعات مختلف شامل اندیکاسیون ، دوزاژ و مدت زمان دریافت دارو ثبت گردیده و با گایدلاین AHFS مقایسه شد.
از بین 1181 نمونه، 506 نفر در بخش اورژانس و 675 نفر در بخش جراحی بستری بودند. بیشترین اندیکاسیون مصرف داروهای مسکن تزریقی به ترتیب مربوط به تروما، درد ناشی از سرطان ،درد قفسه سینه و دیسک کمر بوده است. 568 نفر دریافت کننده داروی اپیویید و 341 نفر دریافت کننده داروی غیر اپیویید بوده اند و 272 نفر نیز مصرف کننده اپیویید و غیر اپیویید باهم بوده اند. بیشترین میزان تجویز در بین اپیوییدها مربوط به مورفین و در بین داروهای غیر اپیویید مربوط به کتورولاک بوده است. در نهایت،62/23 % تجویزها با گایدلاین سازگاری داشته و 37/76 % تجویز ها فاقد سازگاری با گایدلاین بوده است .
با توجه به میزان بالا عدم تطابق داروهای تجویزی با گایدلاین ، به نظر می رسد که باید توجه بیشتری در زمینه ارایه اطلاعات لازم به کادر درمانی درخصوص تجویز و نحوه صحیح مصرف این داروها صورت گیرد.
-
مقایسه اثر کرم موضعی فنی توئین 1 درصد و پلاسبو بر عوارض بعد از عمل فیستولوتومی
مینا الوندی پور، سعید نمازی بایگی، *، ندا کولائی نژاد
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، فروردین 1403 -
Effect of atorvastatin 1% mouthwash in the prevention of radiotherapy induced mucositis: A pilot study
, Majid Saeedi, Arash Ghasemi*, Melika Namdari, Neda Koulaeinejad
Caspian Journal of Internal Medicine, Autumn 2022