اثرات حفاظتی عصاره میوه گیاه تمشک (Rubus fruticosus L.) بر تغییرات هورمون های گونادوتروپینی، تستوسترون و اسپرماتوژنز در موش های صحرایی نر دیابتیک القاشده با استرپتوزوتوسین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
پیش زمینه و هدف

هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات حفاظتی عصاره میوه گیاه تمشک بر سطوح سرمی LH، FSH و تستوسترون و تعداد و درصد تحرک اسپرم در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.

مواد و روش ها: 

در این مطالعه تجربی، تعداد 50 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد و به پنج گروه تقسیم شدند: (کنترل)، دیابتی (DM، 55 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) و تیمارها (DM + تیمار با دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره میوه گیاه تمشک). در پایان آزمایشات سطح سرمی هورمون های LH، FSH و تستوسترون و همچنین تعداد و درصد تحرک اسپرم تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها:

 سطوح سرمی LH و FSH در گروه DM افزایش معنی داری نسبت به دیگر گروه ها نشان داد (P<0.05). پس از تیمار با عصاره میوه تمشک، سطوح سرمی LH و FSH به شکل معنی داری نسبت به گروه DM کاهش پیدا کرد (P<0.05). سطح سرمی تستوسترون و تعداد و درصد تحرک اسپرم در گروه DM کاهش معنی داری پیدا کرد (P<0.05). استفاده از عصاره میوه تمشک موجب افزایش معنی دار تستوسترون و تعداد اسپرم و بالا رفتن تحرک آن ها در گروه های تیمار نسبت به گروه DM شد (P<0.05).

نتیجه گیری: 

عصاره میوه تمشک با افزایش ترشح هورمون تستوسترون و بهبود اسپرماتوژنز در موش های صحرایی مبتلا به دیابت با STZ، منجر به بهبود عملکرد محور هیپوفیز-گناد می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
650 تا 657
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2219183 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)