بررسی روایی و پایایی پرسشنامه الگوی مدیریت خدمات نوین سلامت میانسالان
ابزاری که برای جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار می گیرد در مرحله نخست باید از روایی خوبی برخوردار بوده و در مرحله دوم باید پایایی بالاتری داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف طراحی ابزاری جهت مدیریت برنامه میانسالان در سال 1398 انجام شد.
این مطالعه از نوع توصیفی- کاربردی بود. ابزار موردپژوهش پرسشنامه محقق ساخته حاصل از مطالعه تطبیقی و مصاحبه بود. روایی این ابزار با نظرسنجی از 14 نفر از متخصصان حوزه مدیریت خدمات بهداشتی، آموزش بهداشت، پزشک عمومی و پرستاری با استفاده از روش لاوشی انجام شد. پایایی پرسشنامه نیز با انتخاب 30 نفر از کارشناسان برنامه میانسالان و با استفاده از روش آزمون- آزمون مجدد به فاصله دو هفته انجام گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-20 استفاده شد.
یافته ها:
در مرحله روایی بر اساس نظرات 14 نفر از متخصص از بین 87 سوال، تعداد 1 سوال با نسبت روایی محتوایی 45/0 و شاخص روایی محتوایی 73/0 از سوالات پرسشنامه حذف و بقیه سوالات از نظر محتوا مورد تایید قرار گرفت. ضریب آلفا کرونباخ طی دو مرحله (مرحله اول 85/0 و مرحله دوم 95/0) و ضریب همبستگی 99/0 برای کل پرسشنامه به دست آمد.
نتیجه گیری:
نتایج مطالعه حاضر نشان داد مولفه مشارکت های مردمی و مولفه مدیریت اجرایی به ترتیب بیشترین و کمترین میزان همبستگی را در مدیریت خدمات سلامت میانسالان دارد؛ بنابراین سیاستگزاران و برنامه ریزان مراقبت های بهداشتی و درمانی می توانند برای ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی میانسالان به صورت دوره ای از آن استفاده کنند.
-
نتایج مراقبت ارزش محور و شاخص های اندازه گیری آن در بیماران مبتلا به سرطان: با رویکرد نظام مند
قهرمان محمودی*، مژگان توانا، ، محمدعلی جهانی
نشریه مدیریت ارتقای سلامت، پاییز 1403 -
روایی سنجی پرسشنامه الزامات جلب مشارکت جامعه در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر
اسماعیل طالبی، ، قهرمان محمودی
مجله سلامت و بهداشت، پاییز 1402