تحلیلی بر زیست پذیری مسکن شهر کرج با رویکرد عدالت اجتماعی
تبیین موضوع:
مسکن ابتدایی ترین و حیاتی ترین نیاز هر موجود زنده ای در طبیعت، به معنا و مفهوم سرپناه است. مسکن یکی از مهم ترین بخش های توسعه در یک جامعه بوده که شناخت و بررسی وضعیت و برخورداری آن درقالب عدالت اجتماعی منوط به شناسایی و تحلیل عوامل تاثیرگذار می باشد. همچنین ارتقا مسکن قابل استطاعت و افزایش انتخاب گزینه های مسکن مناسب برای تمامی افراد نیز یکی از اهداف عمده زیست پذیری می باشد.
از اینرو هدف تحقیق بررسی زیست پذیری مسکن برای رسیدن به زیست پذیری شهرها در سایه عدالت اجتماعی می باشد. پژوهش از نوع کاربردی توسعه ای و روش آن توصیفی تحلیلی است. گردآوری اطلاعات به صورت اسنادی بوده و شاخص های مورد بررسی تحقیق از سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 مناطق شهر کرج می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از مدل تصمیم گیری چند معیاره TODIM و در نهایت تلفیق شاخص ها در مدل مربوطه و تشکیل لایه های آن ها در نرم افزار ArcGIS و نقشه برخورداری مناطق به نمایش درآمده است.
یافته ها:
یافته ها نشان می دهد که منطقه 8 شهرداری کرج نسبت به سایر مناطق از نظر شاخص های زیست پذیری مسکن در رتبه اول و سایر مناطق با اختلاف کمی در مراتب بعدی قرار گرفته اند. همچنین یافته ها نشانگر سطوح زیست پذیری متفاوت در درون هر منطقه می باشد که نشان از عدم پیوستگی میان محلات موجود در مناطق است.
این عدم پیوستگی نشان از عدم برخورداری محلات از تسهیلات و امکانات برابر می باشد که عدالت اجتماعی را در آنها کم رنگ کرده است.
-
گفتمان ایدئولوژیک و مالکیت زمین شهری
*، علی محمد جمهور
فصلنامه برنامه ریزی و آمایش فضا، بهار 1403 -
تحلیل تطبیقی عوامل بروز تخلفات ساختمانی در بافت های شهری (نمونه موردی: بافت قدیم و جدید شهر یزد)
*، سمیه علیپور، مهیا شاطری
نشریه علوم جغرافیایی، تابستان 1403 -
علل ناکارآمدی نهاد شوراها در شهرهای کوچک اندام و پیامدهای آن در عدم تحقق توسعه پایدار شهری
محبوب ریحان کلوانق*، ، تقی حیدری، مرتضی شهبازی
نشریه اکولوژی سرزمین، پاییز 1402 -
تحلیل عدالت فضایی در توزیع و دسترسی به کاربری های شادی آفرین (مطالعه موردی: شهر بابل)
میلاد حسنعلی زاده*، روشتی،
نشریه اقتصاد و برنامه ریزی شهری، بهار 1403