پیشبینی خود شفقت ورزی بر اساس معنای زندگی با نقش میانجی راهبردهای مقابله با تنیدگی در دانشجویان
خودشفقتورزی به عنوان یکی از مفاهیم بنیادین، متاثر از عوامل روانشناختی است. از میان عوامل روانشناختی موثر بر خودشفقتورزی میتوان به معنای زندگی و راهبردهای مقابله با تنیدگی اشاره کرد. این پژوهش با هدف پیشبینی خودشفقتورزی بر اساس معنای زندگی با میانجیگری راهبردهای مقابله با تنیدگی صورت پذیرفت.
روشها:
این پژوهش همبستگی از نوع تحلیل رگرسیون بود. در این مطالعه 393 نفر (144 پسر و 249 دختر) از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای تصادفی انتخاب شدند و به مقیاسهای معنای زندگی، راهبردهای مقابله با تنیدگی و خودشفقتورزی پاسخ دادند. سپس دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مطابق با مراحل بارون و کنی(Baron, & Kenny) مورد تحلیل قرار گرفت.
معنای زندگی پیشبینی کننده ی مثبت و معنادار خودشفتورزی است. همچنین نتایج حاکی از آن بود که معنای زندگی، راهبرد مسالهمدار را به صورت مثبت و معنادار و راهبردهای هیجانمدار و اجتناب مدار را به صورت منفی و معنادار پیشبینی میکند. از میان راهبردهای مقابله با تنیدگی نیز تنها راهبرد مساله مدار خودشفقت ورزی را به صورت مثبت پیشبینی میکند. در نهایت نتایج نمایان ساختند که راهبرد مقابلهای مساله مدار در رابطهی بین معنای زندگی با خودشفقتورزی نقش میانجی ایفا میکند.
نتیجهگیری:
معنای زندگی با بهبود و تاثیرگذاری بر راهبرد مقابلهای مساله مدار موجبات خودشفقتورزی در دانشجویان و مواجه هی آنان با عوامل استرسزای زندگی را فراهم می آورد.
-
رفتار در فضاهای شهری: مرور نظام مند مطالعات با روش های تحقیق کیفی
ساجده مهرابی، افسون مهدوی *، مهین اسلامی شهربابکی،
نشریه علوم جغرافیایی، زمستان 1402 -
پیش بینی خود کنترلی بر اساس دلبستگی به خدا با میانجی گری سبک های مقابله ای در بیماران مبتلا به دیابت
مریم عزیزی، *، سمیه پوراحسان
مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت، تابستان 1402