بررسی الگوی روابط ساختاری وابستگی به تلفن همراه بر اساس انعطاف پذیری شناختی با نقش میانجی ناگویی هیجانی در دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1399: یک مطالعه توصیفی
دانشجویان دانشگاه به علت این که سریع ترین پذیرش گران فن آوری های تلفن همراه هستند، در معرض خطر وابستگی به تلفن همراه می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری وابستگی به تلفن همراه بر اساس انعطاف پذیری شناختی با نقش میانجی ناگویی هیجانی در دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت.
این مطالعه توصیفی به روش مدل یابی معادلات ساختاری بود و جامعه آماری آن متشکل از کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیم سال دوم سال تحصیلی 1399 بودند. تعداد 205 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت آنلاین به پرسش نامه های وابستگی به تلفن همراه، انعطاف پذیری شناختی و ناگویی هیجانی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی Pearson و مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد.
نتایج نشان داد که وابستگی به تلفن همراه با انعطاف پذیری شناختی (36/0-=r، 001/0< p) ارتباط منفی و با ناگویی هیجانی (48/0=r، 001/0< p) ارتباط مثبت دارد. هم چنین ناگویی هیجانی با انعطاف پذیری شناختی (59/0-=r، 001/0< p) ارتباط منفی داشت. شاخص های برازش مدل نیز مسیر انعطاف پذیری شناختی به وابستگی به تلفن همراه را با میانجی گری ناگویی هیجانی تایید کرد.
به طور کلی نتایج نشان داد که انعطاف پذیری شناختی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با میانجی گری ناگویی هیجانی در وابستگی به تلفن همراه نقش دارند. بر اساس یافته های مطالعه حاضر، از لحاظ کاربردی برگزاری کارگاه های آموزشی توسط مشاوران و روان شناسان جهت تنظیم و مدیریت هیجانات و راه بردهای حل مسئله و آگاه سازی دانشجویان از مضرات وابستگی به تلفن همراه پیشنهاد می گردد.
-
ویژگی های روانسنجی مقیاس پاسخگویی نشانه غذا (FCRS) و رابطه آن با شاخص توده بدنی (BMI)
بهمن اسماعیلی انامق، *، حسین پاک نژاد
فصلنامه روانشناسی سلامت، تابستان 1403 -
رابطه نظریه ذهن با کفایت اجتماعی در سالمندان: نقش میانجی مهارت های زندگی
مونا محمدی*،
نشریه روانشناسی پیری، تابستان 1403 -
نقش نگرش های ناکارآمد و بدتنظیمی هیجان در پیش بینی استفاده اعتیادی از اینترنت در نوجوانان با تاکید بر ارائه یک رویکرد مبتنی بر شبکه عصبی مصنوعی: یک مطالعه توصیفی
سجاد بشرپور*،
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، اردیبهشت 1403 -
الگوی روابط ساختاری پیش بینی استرس کرونا بر اساس اجتناب تجربی با میانجیگری استحکام روانی در دانشجویان تربیت بدنی
رسول ارشادی فرد*،
مجله علوم مراقبتی نظامی، پاییز 1402