شناسایی الگوهای ذهنی مدیران در خصوص بهزیستی ذهنی منابع انسانی سازمان ها با کاربست روش کیو (Q)
توجه به احساس بهزیستی یا رضایت مندی نیروی انسانی در سازمان امری ضروری است و نادیده گرفتن آن تاثیرات مخربی بر عملکرد فردی و سازمانی دارد.
هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل تشکیل دهنده ذهنیت مدیران در راستای بهزیستی ذهنی منابع انسانی و همچنین تبیین ذهنیت های مدیران می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی و از نظر جمع آوری و تحلیل داده ها ترکیبی (کیفی- کمی) است. جامعه هدف در این پژوهش مدیران و سرپرستان مجتمع فولاد گیلان به تعداد 22 نفر بودند. برای انتخاب نمونه، از نمونه گیری هدفمند استفاده شده است که از روش های نمونه برداری غیراحتمالی است. در این پژوهش از مصاحبه عمیق به عنوان ابزار اصلی جمع آوری داده ها استفاده شده است که روایی آن با استفاده از رویکرد روایی نسبی CVR و پایایی آن با استفاده از روش کاپای کوهن تایید شده است. در بخش کیفی در این پژوهش با مدیران و سرپرستان مصاحبه ای مبتنی به روش کیو انجام شد و با استفاده از نظرات آن ها نمونه و گزینه های کیو و در پی آن مجموعه کیو به دست آمد و سپس در بخش کمی با تکمیل جداول کیو به تعداد 22 جدول و تحلیل داده های به دست آمده به روش تحلیل عاملی، ذهنیت افراد هرگروه مورد شناسایی، تحلیل و بررسی قرارگرفت.
در این پژوهش استخراج 7 ذهنیت اصلی مدیران شامل عدالت محوری، همکاری محوری، معنویت محوری، اعتماد محوری، رضایت محوری، شادی محوری و رفتار سازمانی مثبت محوری بیان شد.
مدیرانی با الگو های ذهنی هم چون عدالت محوری، همکاری محوری، معنویت محوری، اعتماد محوری، رضایت محوری، شادی محوری و رفتار سازمانی مثبت محوری می توانند در جهت بهبود و ارتقای بهزیستی کارکنان پیش روند.
-
تبیین نقش جو روان شناختی سبز بر نوآوری پایدار با انگیزه های درونی و بیرونی سبز
صید مهدی ویسه، حامد قاسم پور*،
نشریه کاوش های مدیریت بازرگانی، تابستان 1403 -
طراحی مدل حکمرانی شایسته برای ارتقای سلامت اداری نظام مالیاتی
راحله باقرزاده خداشهری، محمدرضا آزاده دل*، راضیه باقر زاده خداشهری
پژوهشنامه مالیات، پاییز 1402