تحلیلی بر تاثیر رضایت شغلی بر سلامت روان معلمان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

سلامت روان یکی از ابعاد سلامت و متاثر از کیفیت زندگی کاری است. هدف این تحقیق تعیین تجربی اثر رضایت شغلی بر سلامت روان معلمان با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر جنس و رشته تدریس است.

روش کار

پژوهش حاضر به روش کمی و به شیوه پیمایشی، با ابزار پرسشنامه و با استفاده از نرم افزارSPSS  وAMOS  انجام شد. جمعیت آماری تحقیق کلیه معلمان مقطع (متوسطه اول و دوم) شهر نجف آباد اصفهان به تعداد 1500 نفر با حجم نمونه 373 نفر بود. روش نمونه گیری در این تحقیق، نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای بود.

نتایج

تحلیل عاملی تاییدی گویه های نشان داد این گویه ها قادرند 25/63% واریانس متغیر سلامت روان را تبیین کنند. همچنین اثر استاندارد رضایت شغلی بر سلامت روان به میزان 37/0 می باشد (001/0>p) و می تواند 13% از واریانس سلامت روان افراد را تبیین کند. نتایج نشان داد میانگین سلامت روان (64/66) معلمان پایین تر از میانگین طیف و میانگین رضایت شغلی آنان (90/73) بالاتر از متوسط طیف می باشد (001/0>p).

نتیجه گیری: 

رضایت شغلی با تاثیر اثبات شده ای که بر سلامت روان معلمان دارد می تواند ضمن بهبود بخشیدن به زندگی فردی و اجتماعی معلمان، به کارآیی بیشتر آنها در زمینه آموزش و پرورش بیانجامد. در این رابطه جنس و رشته تدریس معلمان می توانند اثر رضایت شغلی بر سلامت روان معلمان را تحت تاثیر قرار دهند. به این صورت که میزان بتا برای گروه زنان با 55/0 و برای معلمان علوم تجربی با 68/0 اثر قویتری نسبت به گروه مردان و معلمین سایر رشته ها دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
389 تا 402
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2256792 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)