تاثیر تجارب نامطلوب دوران کودکی بر تغییر چشم انداز و سرسختی ورزشکاران حرفهای: مطالعه توصیفی- مقطعی
تقاضاهای فزاینده برای پیروزی و اهداف سطح بالا در ورزش حرفهای، از جمله دلایل شایعی است که منجر به تنش رقابتی میشود. با این حال، به نظر میرسد که برخی بازیکنان سرسختتر، بهتر از دیگران موقعیت های تنش آور را مدیریت میکنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر تجارب نامطلوب دوران کودکی بر چشم انداز زندگی و سرسختی ورزشکاران انجام شد.
این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود. شرکت کنندگان تحقیق را 202 ورزشکار 99 دختر و 222 پسر 28 تا 22 ساله رشته های ورزشی مختلف شهر اصفهان تشکیل داد که در مسابقات کشوری شرکت کرده بودند. برای جمع آوری اطالعات از پرسشنامه تجارب نامطلوب کودکی Experiences Childhood Adverse یا ACEs Murphy و همکاران، پرسشنامه تغییر چشم انداز Joseph ،Williams و Yule و مقیاس کوتاه سرسختی Bartone استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و اثرات مستقیم و غیر مستقیم متغیرها جهت بررسی نقش میانجیگری بررسی گردید.
تجارب نامطلوب دوران کودکی، تاثیر معنی داری بر روی چشم انداز مثبت (048/0 = P)و منفی (002/0 = P)زندگی میگذارد. چشم انداز مثبت (022/0 = P) و منفی (000/0 = P)نیز بر روی سرسختی تاثیر داشت. تجارب نامطلوب دوران کودکی به طور مستقیم روی سرسختی تاثیر نگذاشت (050/0 < P ،) اما این تاثیر با میانجیگری چشم انداز معنیدار بود (020/0 = P.)
به نظر میرسد که تجارب نامطلوب دوران کودکی، بر روی چشم انداز زندگی در ورزشکاران تاثیر میگذارد. اگر این تاثیر مثبت باشد، سرسختی را افزایش میدهد و اگر منفی باشد، باعث کاهش سرسختی میشود.
تجارب کودکی ، سرسختی ، چشم انداز ، ورزشکاران
-
تدوین برنامه آموزشی الزامات سبک زندگی ورزشی مبتنی بر ویژگی های اجتماعی فوتبالیست های نوجوان: رویکرد مطالعه اقدام پژوهی
فهیمه سپهری، رخساره بادامی *،
نشریه مطالعات جامعه شناختی در ورزش، تابستان 1403 -
برساخت معنایی زن مهاجر افغانستانی در ادبیات داستانی معاصر افغانستان: مطالعه موردی جستارمرز از مجموعه داستان های کوتاه «چرا تاریکی را خدای خود نکنم»
مارال رحیمی، سحر فایقی *، سید رحمان مرتضوی
فصلنامه تحقیقات فرهنگی ایران، بهار 1403 -
کیفیت سبک زندگی و خشکی زاینده رود: فهم تفسیری تجارب زیسته ی شهروندان اصفهانی از بحران آب
*
نشریه راهبردهای فنی در سامانه های آبی، زمستان 1402 -
مقایسه تاثیر فعالیت های مبتنی بر کارکردهای اجرایی و ادراکی- حرکتی بر اضطراب کودکان 7 تا 9 ساله: مطالعه شبه تجربی
*، فاطمه مومنی
مجله پژوهش در علوم توانبخشی، فروردین 1401