روان سنجی ابزار ارزیابی محیط آموزش درمانگاهی اکلیم

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سنجش محیط یادگیری در بین گروه های مختلف دانشجویان و در مراحل مختلف یادگیری متفاوت است . هدف از این مطالعه طراحی مدل ابزار اکلیم در دانشجویان پزشکی اینترن در ایران بود .

روش

این مطالعه به روش مقطعی طراحی شد. شرکت کنندگاه در مطالعه 250 اینترن سال 6و7 پزشکی از دو بیمارستان دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1397  بودند، که به روش در دسترس انتخاب شده بودند. مدل ابزار اکلیم طراحی شد.روایی سازه ایی ابزار اکلیم با استفاده از آنالیز فاکتورعاملی اکتشافی و آنالیز عاملی تاییدی اندازه گیری شد.در آنالیز عامل اکتشافی از کرایتری کایزر ، واریانس تجمعی و نمودار سنگریزه استفاده شد . آنالیز عامل تاییدی شامل همگرایی درونی سازه ها و تمایز آنها تعیین شد. ازضریب همبستگی پیرسون ، ضریب همبستگی درون سازه ایی واز آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی سازه استفاده شد.

نتایج

از 250 اینترن شرکت کننده در پژوهش 110 (44.6%) در درمانگاه داخلی بودند و 186 (75.9%) آنها خانم و 100(40.8%) آنها بیشتر از 29 سال سن داشتند. درآنالیزعامل تاییدی اکلیم شاخص KMO بیشتر از 0.8 بود و تست بارتلت معنی دار بود .هشت عامل استخراج شد که 60.73 % واریانس را پس از چرخشش عامل ها به خود اختصاص دادند .در آنالیز عامل تاییدی دو مدل استخراج شد. ابزار از نظر برازش مدل خوب بود .همسانی درونی ابزار > 0.8 و ضریب همبستگی درونی آن بین 0.61- 0.85 و پایایی ابزار> 0.7 بود.

نتیجه گیری

درکل ابزار اکلیم از روایی سازهایی و مدل عالی در محیط درمانگاهی ایران برخوردار است.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
70 تا 84
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2257679 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)